Вътрешният министър Иван Демерджиев е категоричен, че оставка няма да

...
Вътрешният министър Иван Демерджиев е категоричен, че оставка няма да
Коментари Харесай

Демерджиев се разплака в парламента за убития полицай

Вътрешният министър Иван Демерджиев е безапелационен, че оставка няма да подава. От трибуната на Народното събрание той съобщи, че в случай че родителите на убития служител на реда са поискали това от него, той незабавно е щял да подава оставката си.

Докато споделя за срещата си с родителите на починалия граничар и, че са поискали той да бъде заровен с парадна униформа, Демерджиев се разплака. По думите му казусът на границата е незадоволителната липса на техническо застраховане, това че не са поддържани и гаранционната поддръжка е изтекла.

Бившият вътрешен министър Младен Маринов запита, дали отчитайки всички сигнали, кой е трябвало да реагира и да се дадат на граничарите дълго оръжие, апарати за нощно виждане и бронирани жилетки. Маринов напомни, че той като началник е извадил такава заповед и граничарите са били въоръжени, преди да стигне да сходен тежък случай.

„ Проблема с дългото оръжие и неговото внедряване е неналичието на опит да боравят с него. То е толкоз рисково, че с изключение на да отбрани нашите гранични служители на реда, може и да ги нарани. Тяхното мнение беше, че те са задоволително обезпечени, също така има смесени дежурства, като военните имат автомати “, съобщи Демерджиев и добави, че този случай няма общо със заповедта да носят дълго оръжие. „ Повече от месец и половина минавам през поделенията на граничните служители на реда и им споделям да не се двоумят и да употребяват оръжия, с цел да се пазят. За злощастие в тази ситуация нито оръжието, нито бронираните жилетки имат отношение, тъй като той е уцелен в главата “, добави служебният вътрешен министър. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР