Вътрешният министър Христо Терзийски е призован от представители на Европейския

...
Вътрешният министър Христо Терзийски е призован от представители на Европейския
Коментари Харесай

България е призована да разследва насилието над журналисти

Вътрешният министър Христо Терзийски е свикан от представители на Европейския парламент да инициира следствие за побоя над против българския публицист Димитър Кенаров, както и други случаи на принуждение против представители на медиите при отразяването на митингите. Министърът е получил писмо от работната група за медиите в Европейския парламент.

" Ние, евродепутатите, ви пишем, с цел да призовем за цялостно, изцяло и независимо следствие на хипотетичната офанзива на българската полиция против Димитър Кенаров, публицист на свободна процедура, на 2 септември ", секазва в писмото.

" Всички изказвания за малтретиране и принуждение против публицисти би трябвало да бъдат неотложно разследвани ", се споделя в прикани на евродепутатите. Те упорстват за предприемане на " незабавни стъпки, с цел да се подсигурява, че всички публицисти, отразяващи митингите и обществени събития, могат да го вършат в сигурност и самостоятелност и с цялостната отбрана на закона ".

Самият Димитър Кенаров споделя, че на 2 септември е бил притиснат до стената от служители на реда, до момента в който правел фотоси дружно с други сътрудници. Той е бил арестуван и влачен през площада до стълбите на Народното събрание.

" Призоваваме ви за неотложно и цялостно следствие на тези изказвания и да се потърси сметка на виновните, " продължава писмото.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР