Вътрешният министър Бойко Рашков се е срещнал с Борислав Колев,

...
Вътрешният министър Бойко Рашков се е срещнал с Борислав Колев,
Коментари Харесай

МВР-шефът Бойко Рашков знае имената, които Борислав Колев ще изпее

Вътрешният министър Бойко Рашков се е срещнал с Борислав Колев, обвинен за източването на 53 млн. лева от строителството на Автомагистрала “Хемус ”. По време на срещата обвиненият е споделил имена, от които министърът на вътрешните работи не е бил сюрпризиран - това съобщи Рашков. Имената към момента не може да бъдат оповестени обществено, до момента в който тече досъдебно произвеждане, разясни той.

" Вече съм се срещнал с обвинения по аферата „ Хемус " Борислав Колев. Откликнах на желанието и на двамата братя. Те направиха някои разяснения. Нека оставим службите да си свършат работата. Днес ще се организира разпит в градската прокуратура ”, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков. Той добави, че не е сюрпризиран от това, което е споделил обвиненият Борислав Колев. " Би могло да се чака да има малко по-ускорено развиване в следствието и да се стигне по-бързо до истината ", разясни Рашков, който разкри, че Колев е съобщил и съответни имена на участниците в схемата по източването на " Хемус ".

Главният прокурор Иван Гешев също ще стане част от процеса по откриване на цялата истина, откакто Колев изиска среща с него и Рашков по-рано през днешния ден. От прокуратурата тиражираха особено известие по случая. " По мотив медийни изявления, позоваващи се на изказване на родственици на Борислав Колев за пожелан от същия разпит в наличието на основния прокурор, наблюдаващите прокурори при Софийска градска прокуратура (СГП) неотложно са издали позволение по член 198 от Наказателно-процесуален кодекс, с което се разрешава и наличието на основния прокурор. Наблюдаващите прокурори персонално ще проведат разпита на обвинения при съблюдаване на всички законови условия в постройката на СГП. Главният прокурор на Република България устно е уведомил наблюдаващите прокурори, че има подготвеност да участва при провеждането на разпита. За същото към този момент е осведомен и бранител на обвиненото лице. СГП е разпоредила на Главна дирекция „ Охрана “ привеждането на обвинения в постройката на прокуратурата за осъществяване на дейности по следствието с негово присъединяване ", се споделя в известието.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР