Вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че сигналът, по който Спецпрокуратурата

...
Вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че сигналът, по който Спецпрокуратурата
Коментари Харесай

Рашков: Сигналът срещу Василев не съдържа данни за престъпление

Вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че сигналът, по който Спецпрокуратурата е образувала досъдебно произвеждане против вицепремиера и министър на финансите Асен Василев, не съдържа данни за осъществено закононарушение, от който и да е.

„ Далеч съм от мисълта да адвокатствам на Асен Василев. Но този материал не дава никакво сходно съображение да се прави извод. Ако някой е направил този извод, аз считам, че е злоупотребил със своите пълномощия да сложи началото на углавен развой, злоупотребил е”, съобщи Рашков, представен от NOVA.

Рашков изясни, че сме станали очевидци на „ неотложно формиране на досъдебно производство”.

„ Не познавам създателя на сигнала. Става дума за Георги Самуилов, който твърди, че е съвършен търговец и поданик и се оплаква до прокуратурата от министър Асен Василев. Данните са от този месец и са отправени непосредствено до основния прокурор. Защо непосредствено до него? Очевидно става въпрос за близки отношение сред този предприемач и основния прокурор”, счита вътрешният министър.

„ Можем да предположим, че той е обвързван и с някогашните ръководещи от ГЕРБ. Ако бъркам, съм подготвен да се извиня”, уточни Рашков.

Той акцентира, че е извънредно време на Манфред Вебер да му се кажат „ няколко неща за водача на ГЕРБ”.

„ ГЕРБ обича да желае подпомагане извън, желае да ѝ се оказва помощ доста на нея, в това число и от Манфред Вебер, извънредно време е да му кажем няколко неща за водача на ГЕРБ. Напуснал е Министерство на вътрешните работи господин инженер Бойко Методиев Борисов, тъй като не е поискал да си остави партийния билет, с който удостоверява, че е бил член на Българската комунистическа партия”, сподели силовият министър. „ Нека не се прави на светец”.

Рашков уточни, че сме станали очевидци на полуграмотни изявления от някой прокурори, че не било допустимо Божков да бъде разпитан.

„ Божков не би трябвало да прави безусловно нищо. Може да си стои където желае. Нашият закон, Наказателно-процесуален кодекс съдържа правна опция той да бъде разпитан като очевидец, по друго произвеждане, посредством видеоконферентна връзка”, изясни Рашков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР