Вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че разследването за източването на

...
Вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че разследването за източването на
Коментари Харесай

Рашков: Разследването на Хемус неминуемо ще доведе до бивши управляващи

Вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че следствието за източването на пари за строителството на " Хемус " " неизбежно докара до виновни фактори в ръководството на страната до месец април тази година " и позволява, че заради тази причина прокуратурата може да предприеме дейности за забавянето на хода на следствието. 

, на брифинг прокурори от Софийска градска прокуратурата упрекнаха проверяващи от ГДБОП в оказване на напън по делото за автомагистралата, по което има обвинен, на който е наложена мярка домакински арест. 

В отговор Рашков изнесе още данни за следствието, защото съгласно вътрешния министър би трябвало да се върнем обратно, с цел да се изясни настоящето поведение на прокуратурата. По думите му има обвинен, тъй като прокуратурата е приела обвиняването за основателно и законосъобразно. Следователно и прокуратурата, и проверяващите органи одобряват, че лицето, което сега е под домакински арест, е бил една от значимите фигури в източването на финансови средства, предопределени за строителството на " Хемус ".

" Този човек е концентрирал в себе си голямо количество финансови средства и в този смисъл се явява много основна фигура в схемата за това закононарушение. Оттук нататък би трябвало да се разбере с кого е контактувал той и какъв е пътят на тези финансови средства. Защото има сведения, че има едно лице, което е било в контакт с него, и е подписвало документи в банката, от която са теглени пари, е погледнало какво има в тези сакове и там е видял пачки от по 100 лв.. За услугата, която е направил на обвинения, е получил премия - джип. Знае се кой е той. Цялата тази конюнктура до този миг се неглижира. Изтъква се на напред във времето един епизод от чисто професионалните разногласия сред проверяващите и прокуратурата ", разкри още Рашков.

Той изрази неразбиране по какъв начин следствието се води от двама проверяващи на терен от ГДБОП, които са следени от трима наблюдаващи прокурори. Според Рашков в задачата се пита по какъв начин двама проверяващи могат да окажат напън върху тримата наблюдаващи прокурори. По думите му преекспонирането на тези разисквания сред проверяващи и прокурори го кара да мисли, че прокуратурата умишлено не е дейна в тези следствия.

" Поведението на ръководената от Иван Гешев прокуратура може да се изтълкува като опит да предприеме дейности, които да забавят хода на следствието. Защото ходът на следствието неизбежно ще докара до виновни фактори в ръководството на страната до месец април тази година. И тъй като връзките между основния прокурор Иван Гешев и политическото управление на страната до април месец тази година е известно какви са, бих споделил близки до степен да пречат на независимостта на правосъдната власт и прокуратурата, аз показвам надълбоко подозрение дали тази нереформирана прокуратура в сегашния миг би могла да изведе едно такова следствие с национално значение до сполучлив край ", заключи пред националното радио Бойко Рашков.

Очаквайте подробности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР