Вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че няма проблем бизнесменът Васил

...
Вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че няма проблем бизнесменът Васил
Коментари Харесай

Рашков и Лена Бориславова с коментар за ареста на Борисов

Вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че няма проблем предприемачът Васил Божков да бъде разпитан от Дубай, а началникът на кабинета " Петков " дефинира като бойкот отхвърли на прокуратурата да образува въпросното досъдебно произвеждане.

Според вътрешния министър разплитането на проблема се крие в един разпит - този на укриващия се в Дубай предприемач Васил Божков.

„ Няма никаква спънка Божков да бъде разпитан като очевидец посредством по този начин наречената видеовръзка – процедура, регламентирана детайлно в нашия НПК”, сподели Рашков за Нова.

От прокуратурата обаче настояват, че подобен разпит е вероятен в случай че страната, в която се намира очевидецът, има контракт за взаимопомощ, а с Дубай подобен нямаме. Силовият министър уточни различен факт – отчетът на Агенцията за държавна финансова ревизия, която е открила ощетяване на хазната от хазартна активност за 550 млн. лева

Остава отворен въпросът прави ли Европейската прокуратура следствие по случая за изнудване или не.

„ Очаквам информация в идващите дни и тогава бих могъл да кажа. Аз имах среща с Кьовеши, само че с нея по този въпрос не съм говорил”, съобщи министър Рашков.

От заемането на поста си, той твърди, че прокуратурата бавила процеси, свързани с партийни фигури.

„ Материалите, когато се изпратят към прокуратурата, изключително в случаите, когато касаят някой деятел от ГЕРБ, потъват”, безапелационен е вътрешният министър.

Говорителят на кабинета „ Петков” Лена Бориславова също се усъмни в дейности на българското обвиняване по проблема.

„ Да забележим дали най-сетне прокуратурата ще влезе в ролята си на държавен обвинител, който пази ползите на българските жители, а не на избрани политически фигури. Саботажът се явява в това, че години наред, макар данните, прокуратурата е отказвала да образува това досъдебно производство”, сподели Бориславова.

В проблема се появиха подозрения за пробив в системата на Министерство на вътрешните работи.

„ ГЕРБ имат информатори в Министерство на вътрешните работи и това не е загадка за никого”, счита отрасловият министър.

На фона на рецесията в връзките сред институциите, властта би трябвало да се бори с друга рецесия - енергийната.

Поради тази причина държавното управление работи интензивно за завършване на процеса и доизграждането на газовата връзка с Гърция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР