Вътрешният министър Бойко Рашков е наредил незабавна проверка на сигнал

...
Вътрешният министър Бойко Рашков е наредил незабавна проверка на сигнал
Коментари Харесай

МВР проверява сигнал на АБВ за злоупотреби при строежа на газовата връзка с Гърция

Вътрешният министър Бойко Рашков е наредил незабавна инспекция на сигнал за злоупотреби при градежа на газовата връзка на България с Гърция, който в петък сутринта е подаден от водач на политическа партия. Ще бъдат изискани и данни от Министерството на енергетиката, които да бъдат приобщени към инспекцията, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, откъдето обясниха пред Mediapool, че става въпрос за оповестения по-рано сутринта сигнал от партия АБВ.

В него ръководителят на АБВ и някогашен вътрешен министър Румен Петков твърди, че от контракта за осъществяването на градежа с гръцката компания " Авакс " е отстранено в началото заложеното създаване на две стратегически Автоматични газорегулиращи станции (АГРС) - Кърджали и Димитровград. Сумата по контракта от 144.850 евро обаче не е изменена, макар понижения размер работа, показва се в известието на партията.

Според нея, защото планът е съфинансиран от Европейската комисия, поради " тази корист България сигурно ще бъде подложена на наказания от съответните европейски институции, в това число и ОЛАФ ".

" Необходимо е да стартира незабавна работа по следствие на претекстовете за унищожаване от плана на двете уреди ", написа още в изказването на АБВ. Партията също така упреква плановата компания " Ай Си Джи Би " в занижен надзор и непредоставени разрешителни за другите строителни действия. Настоява се и да се потърси отговорност и да се в профил от поста българският шеф на сдружението Теодора Георгиева.

Партията на Петков добавя, че сезира министъра на вътрешните работи, защото министърът на енергетиката мълчи по случая, а няма доверие на основния прокурор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР