Вътрешния министър Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит в

...
Вътрешния министър Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит в
Коментари Харесай

Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит в СГП по делото „Хемус“

Вътрешния министър Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит в СГП по делото " Хемус ". Това разгласи говорителката на СГП Десислава Петрова.

По думите й това се постанова по отношение на думи на Рашков от 23 декември, изказани в ефира на БНР. Петрова цитира точното изявление на вътрешния министър: " За мен не е загадка къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес следя реакциите на някои хора, които живо се интересуват и надали не чакат по ефира да кажа до каква степен сме сгигнали, да подхващат едни дейности, едни куфари и да заминат я за Дубай, я за някъде другаде”.

" От казаното следва, че Рашков разполага с съответна информация за методите на трансфериране на финансовите средства, като и за нахождението им и крайните им получатели, въпреки тази информация да не е докладвана от ГДБОП в СГП”, сподели тя.

Петрова съобщи още, че тези условия имат освен публично значение, само че са значими и за следствието.

" Ето за какво той се явява главен очевидец, който би могъл да спомогне за определяне на обективната истина по делото, което е в полза на българските жители. С оглед на това той ще бъде свикан, с цел да даде в качеството си на очевидец показания по отношение на това каква информация му е известна”, уточни Десислава Петрова.

Припомняме, че предходната седмица единственият обвинен по аферата - Борислав Колев, изиска да опише за схемата и настоя за персонална среща с вътрешния министър. Разпитът беше извършен в Софийската градска прокуратура, като Колев беше съпроводен от юриста си. Там участва и основният прокурор Иван Гешев. Според известие на държавното обвиняване Борислав Колев е показал съответни имена, свързани с проблема и е изискал да не му бъде търсена наказателна отговорност. По-рано през същия ден Колев се срещна и с вътрешния министър Бойко Рашков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР