Вътрешните министри от ЕС се събраха в австрийския град Инсбрук

...
Вътрешните министри от ЕС се събраха в австрийския град Инсбрук
Коментари Харесай

​Вътрешните министри от ЕС се събраха в Австрия, за да коментират миграцията

Вътрешните министри от Европейски Съюз се събраха в австрийския град Инсбрук на първи конгрес в рамките новото ротационно председателство след българското. Фокусът на диалозите беше върху въпросите за миграцията. Единомислие има в желанието за прогрес по отбраната на границите на общността. Спорни остават промяната на така наречен Дъблинско съглашение и процедурите за връщане на бежанци. Комисарят по миграцията и вътрешните работи обърна внимание, че в Европейски Съюз сега няма миграционна рецесия, заяви Българска национална телевизия.

Борба за по-твърда политика за даване на леговище, от една страна, и за отбрана на главните европейски полезности, от друга. В търсене на баланс вътрешните министри от Европейски Съюз дискутираха през днешния ден разпалено в Инсбрук. Въпреки че срещата е неофициална и без съответни решения, в края й се установи " нов дух на общността " от 28 страни.

Димитрис Аврамополус, еврокомисар по миграцията и вътрешните работи: Има три области, в които желаеме да създадем повече. По-добра отбрана на външните ни граници. Работа с сътрудниците ни отвън Европейски Съюз, в това число с възстановяване на съдействието в търсене и избавяне, а също и обезпечаване на осъвременена система за даване на леговище и връщане на мигранти. Всички това върви ръка за ръка.
Не обаче общият дух, а появяването на немския вътрешен министър направи най-силно усещане на заключителната конференция. Протоколът изисква присъединяване единствено на представители на Еврокомисията, на сегашния и вероятно на предходния европредседател. Зеехофер се включи евентуално тъй като в последно време сътвори напрежение в Германия поради миграционната политика и то се придвижи в Европа.

Хорст Зеехофер, вътрешен министър на Германия: Беше осезаемо, по какъв начин всички участници преглеждат миграционният въпрос като съдбоносен. Сега са нужни решения. Борбата за тях беше сериозна.
Австрийският хазаин благодари на българското председателство за напредъка по промените на Дъблинското съглашение. Работата по него ще продължи.

Херберт Кикл, вътрешен министър на Австрия: Ако желаеме да спасим шенгенското пространство, каквото желание имаме, би трябвало да успеем да достигнем до гранична отбрана, устойчива на рецесии и устойчива на рецесии система за предоставяне на леговище.
Срещата приключи с толкоз въпроси, с колкото и стартира - реалистично ли е да има мигрантски центрове отвън Европа, ще има ли въобще страни, съгласни да ги създадат и отговорят ли те на Женевската спогодба за бежанците. Достатъчно тематики за на следващия ден, когато заседават правосъдните министри.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР