Вътрешните министри на страните от Г-7 се събраха на италианския

...
Вътрешните министри на страните от Г-7 се събраха на италианския
Коментари Харесай

​На италианския остров Иския започна срещата на вътрешните министри на Г-7

Вътрешните министри на страните от Г-7 се събраха на италианския остров Иския да обсъдят опасността от задграничните бойци, които бягат в други страни след рухването на няколко джихадистки замъци в Сирия и Ирак, съобщи Франс прес. Другият огромен спор на Г-7, който ще завърши на следващия ден следобяд, ще е битката с онлайн тероризма, и в него ще вземат участие представители на четири от интернет колосите: Google, Facebook, Туитър и Майкрософт.

 © Българска телеграфна агенция
Италианският вътрешен министър Марко Минити посрещна сътрудниците си от Съединени американски щати, Канада, Япония, Франция, Германия и Англия, както и европейските комисари за миграцията Димитрис Аврамопулос и за сигурността Джулиан Кинг и генералния секретар на Интерпол Юрген Щок.

След освобождението на сирийския град Ракка, който бе цитадела на радикалната формация " Ислямска страна ", ориста на намиралите се там задгранични бойци е от особена значимост за участниците в тази среща на Г-7. На нея ще бъде разискван и обменът на информация сред страните за ефикасна битка против това събитие.

Между 25 000 и 30 000 души от стотина разнообразни националности, включително 5000 от Европа, сформират този добре подготвен контингент бойци, които може да се разпилян из целия свят. " Част от тях сигурно са убити, само че не знаем какъв брой. А други ще се опитат да се върнат вкъщи и това е една от тематиките, които ще обсъдим ", споделя Минити в оповестено през днешния ден изявление за в. " Стампа ".

Около 2000 служители на реда и военни се грижат за сигурността на делегациите по време на форума на остров Иския. Около 200 стачкуващи антиглобалисти, пристигнали от Неапол, минаха в шествие на пристанището на Иския зад транспарант с надпис " Не на Г-7. За един свят без граници ". Шествието бе държано на разстояние от мястото, където заседават делегациите за министерската среща.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР