Вътрешна проверка ще покаже дали са спазени всички изисквания за

...
Вътрешна проверка ще покаже дали са спазени всички изисквания за
Коментари Харесай

До 45 дни ще стане ясно спазени ли са автоправилата на Планинското изкачване Благоевград

Вътрешна инспекция ще покаже дали са спазени всички условия за сигурност, както и цялостната организация на надпреварата Планинско нанагорнище Благоевград. Тя е назначена след гибелта на водача Георги Георгиев в събота, 24 април 2021 година, оповестиха от Сдружение " Автомобилна федерация на България " (АФБ).

Очаква се комисията да излезе със мнение до 45 дни. Председател на комисията е Калоян Станчев (главен секретар на АФБ). Под негово управление ще бъде тествано спазени ли са процедурите за сигурността преди и по време на надпреварата, както и всички други условия за осъществяване на автомобилното съревнование.
 Рали играч почина край Благоевград след удар в стена
Рали играч почина край Благоевград след удар в стена

Мъжът е на 49 години

Работата на комисията ще включва документална инспекция, оглед на мястото на случая, събиране на информация от присъстващите служебни лица от АФБ и водачи на мястото на надпреварата. Изискани са документите от уредника, както и от спортния клуб, към който е лицензиран починалия водач - Грийн Фокс Моторспорт .

Организаторът на Планинско нанагорнище Благоевград провежда и организира надпревари от над 15 години. Ако бъдат открити пропуски, ще бъдат приложени най-строгите санкции към отговорните лица, твърдят уредниците.

По-рано от Окръжна прокуратура Благоевград оповестиха, че са образували досъдебно произвеждане по чл.343, алинея 1, вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.

До в този момент е осъществен оглед на местопроизшествието, конфискувани са записи от видеокамери, назначени са експертизи, приобщени са писмени и материални доказателства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР