Вътрешна бележка, изпратена до персонала на OpenAI в събота след

...
Вътрешна бележка, изпратена до персонала на OpenAI в събота след
Коментари Харесай

Вътрешна бележка казва, че уволнението на Сам Алтман не се дължи на „злоупотреба“ или практики за безопасност на OpenAI

Вътрешна записка, изпратена до личния състав на OpenAI в събота след неочакваното уволняване на някогашния основен изпълнителен шеф Сам Алтман, повтаря, че „ срив в връзката “ е довел до решението, а не „ корист или нещо, обвързвано с нашите финансови, бизнес, практики за сигурност или сигурност/поверителност “, съгласно и. Бележката, получена от двете изявления, беше изпратена до чиновниците от основния действен шеф на OpenAI Брад Лайткеп.

Спекулациите не престават непрестанно, откогато Олтман беше ненадейно отхвърлен като основен изпълнителен шеф в петък и отпадна от борда на шефовете на компанията, с малко конкретика информация от самия OpenAI да продължи. В оповестяването на решението бордът сподели единствено, че той не е бил „ поредно прям в връзката си с борда, възпрепятствайки способността му да упражнява своите отговорности “. Бордът назначи Мира Мурати, основен софтуерен шеф на OpenAI, за краткотраен основен изпълнителен шеф.

В отговор, към този момент някогашният президент на OpenAI, Грег Брокман, разгласи, че също се отдръпва, туитвайки: „ Сам и аз сме шокирани и тъжен от това, което бордът направи през днешния ден. “ Трима старши откриватели по-късно също подадоха оставка, съгласно. Сега, в различен отчет, източници споделиха, че Алтман към този момент има „ ново начинание “ в развой на работа и възнамерява да притегли Брокман и вероятно други със себе си. Все още не е ясно дали това начинание е настрана от другите известни идни планове на Алтман, в това число хипотетичното съдействие с някогашния дизайнер на Apple Джони Айв.

Множество отчети след това се пробваха да дадат пояснение за уволнението на Алтман, с някои настояват, че има опасения по отношение на бързото развиване на продуктите на компанията с ИИ и, съгласно журналистката Кара Суишър, нейната „ насочена към облагата посока “. В съботната записка, съгласно Axios, Lightcap написа, че известието „ изненада всички ни “ и „ организирахме многократни диалози с борда, с цел да се опитаме да разберем по-добре аргументите и процеса зад тяхното решение. “

Съобщава се, че неочакваното разтърсване към този момент може да има последствия за идната продажба на акциите на чиновниците на OpenAI, оценени на почти 86 милиарда $. В мистериозен туит в събота Алтман се пошегува, „ в случай че стартира да изчезвам, openai бордът би трябвало да ме преследва за цялостната стойност на моите акции (sic). “

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР