ВАТИКАНСКИЯТ ГРАД (АП) — Някога могъщ кардинал и още девет

...
ВАТИКАНСКИЯТ ГРАД (АП) — Някога могъщ кардинал и още девет
Коментари Харесай

Кардинал и още 9 души ще научат съдбата си във финансов процес във Ватикана след 2 години изслушвания

ВАТИКАНСКИЯТ ГРАД (АП) — Някога всесилен кардинал и още девет души ще научат ориста си в събота, когато трибуналът на Ватикана издава присъди в комплициран финансов развой, който разкри мръсното пране на дребния град-държава и подложи на тестване правосъдната й система.

Съдия Джузепе Пинятоне ще прочете присъдите на състава от трима съдии в преустроената правосъдна зала в Ватиканските музеи, където прокурори и юристи спорят в продължение на 2 години и половина по отношение на детайлностите за губеща пари инвестиция в първокласен парцел в Лондон.

Кардинал Анджело Бечиу, първият кардинал, преследван във Ватикана углавен съд, е упрекнат в обвинявания, свързани с заграбване в две допирни точки на Лондонската договорка и е изправен пред до седем години затвор, в случай че бъде приет за отговорен. Той отхвърли каквото и да е нарушаване.

За разлика от множеството обвинени, Бечиу участва на съвсем всички от 86-те чувания, като сподели, че папа Франциск ясно е желал той да бъде изправен пред съда, откакто...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР