Ватиканът участва в мисия за постигане на мир в Украйна.

...
Ватиканът участва в мисия за постигане на мир в Украйна.
Коментари Харесай

Папа Франциск обяви, че участва в мисия за постигане на мир в Украйна 


Ватиканът взе участие в задача за реализиране на мир в Украйна. Това сподели папа Франциск в неделя пред публицисти в самолета от Будапеща към Рим след края на визитата му в унгарската столица, където се срещна и с премиера Виктор Орбан.

" Искам да направя всичко, което би трябвало да се направи. Има задача, която е в ход в този момент, само че към момента не е обществена. Когато тя бъде оповестена, аз ще я показва ", сподели главата на римокатолическата черква, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му тематиката е била разисквана по време на диалозите му с Орбан и представителя на съветската черква в Будапеща митрополит Иларион.

" Мисля, че мирът се реализира постоянно посредством отваряне на каналите. Вие в никакъв случай не можете да постигнете мир посредством затваряне. Това не е елементарно ", добави папата.

Преди дни украинският министър председател Денис Шмигал се срещна с папата във Ватикана и съобщи, че са дискутирали формулата за мир, препоръчана от президента на Украйна Володимир Зеленски. Той сподели също по този начин, че е поканил папата да посети Киев.

Украйна упорства за цялостно отдръпване на съветските сили от нейната територия, в това число от нелегално анексирания от Москва Кримски полуостров през 2014 година

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР