Ватиканът участва в мисия, която се опитва да постигне мир

...
Ватиканът участва в мисия, която се опитва да постигне мир
Коментари Харесай

Ватиканът участва в мисия за постигане на мир в Украйна

Ватиканът взе участие в задача, която се пробва да реализира мир в Украйна и да постави завършек на спора сред нея и Русия. Това съобщи Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март пред публицисти в самолета, с който пътуваше от Будапеща за Рим, предадоха международните организации. Понтификът обаче не даде повече елементи.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10321
" Искам да направя всичко, което би трябвало да се направи. Има задача, която е в ход в този момент, само че към момента не е обществена. Когато тя бъде оповестена, аз ще я показва ", съобщи папата.

" Мисля, че мирът се реализира постоянно посредством отваряне на каналите. Вие в никакъв случай не можете да постигнете мир посредством затваряне. Това не е елементарно ", добави папата.

Той сподели, че е приказвал по отношение на обстановката в Украйна с унгарския министър председател Виктор Орбан и с митрополит Иларион, представител на съветската черква в Будапеща. " По време на тези срещи ние не си говорихме за Червената шапчица ", сподели се папата. После добави, че всички са заинтересувани от пътя към мира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР