Ватиканът обяви, че следващата седмица ще публикува първия си годишен

...
Ватиканът обяви, че следващата седмица ще публикува първия си годишен
Коментари Харесай

Ватиканът публикува първия си доклад за защитата на непълнолетните

Ватиканът разгласи, че идната седмица ще разгласява първия си годишен отчет за отбраната на малолетните в Римокатолическата черква, по гледище на папа Франциск и за увеличение на прозрачността и предварителната защита в битката против педофилията, съобщи Франс прес и Българска телеграфна агенция. 

Папската комисия за протекция на малолетните - съвещателен орган, основан през 2014 година от папата аржентинец, която стана обект на рецензии в предишното, ще разгласява във вторник този пилотен отчет, който се планува да бъде популяризиран годишно, заяви в изказване комисията.

Представен като „ първа стъпка “, отчетът „ документира рисковете, които остават, и напредъка, който може да бъде реализиран в напъните на Римокатолическата черква за отбрана на уязвимите деца и възрастни “, съобщи комисията, като добави, че в него са изброени и „ съответни рекомендации “.

През април 2022 година папа Франциск бе изискал от комисията този отчет, с цел да разполага с „ надеждна информация за това какво се случва и какво би трябвало да се промени “, призовавайки за „ ново начало “.

В хода на следствието си членовете на комисията са отбелязали „ неналичието на налични данни “ за половите похищения, съобщи нидерландската юристка Мод де Бор Букикио, която отговаряше за правенето на отчета.

Текстът на отчета, чийто размер не е конкретизиран, е разграничен на четири елементи, в които са прегледани процедурите, настоящи в към 15 локални църкви на разнообразни континенти, както и в Римската курия, централното ръководство на Светия трон.

Членовете на комисията, назначени директно от папата, са религиозни и всемирски специалисти в разнообразни области, свързани със отбраната на лицата, в това число право, обучение, логика на психиката, психиатрия и права на индивида.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР