Ватиканът даде назаем около 40 религиозни творби на музея на

...
Ватиканът даде назаем около 40 религиозни творби на музея на
Коментари Харесай

"Метрополитън" става дом на "католическа мода"


Ватиканът даде назаем към 40 религиозни произведения на музея на изкуството „ Метрополитън “ в Ню Йорк, с цел да бъдат включени в специфична галерия, отдадена на въздействието на католицизма върху модата.

Експозицията "Божествени тела: Модата и католическото въображение" включва детайли, обхващащи интервал от повече от 15 понтификата. Сред показаните предмети са папски пръстени и корони, носени от разнообразни глави на Римокатолическата черква сред XVIII и XIX век, както и скъпоценни съкровища от известната Сикстинска шапка, които "никога до момента не са били виждани отвън Ватикана", увериха уредниците, допълвайки, че най-старата движимост в сбирка е тога, носена от Бенедикт XIV, а най-новата - чифт червени обувки, носени от св. Йоан Павел II.

Както биха се досетили по-големите фенове на модата, заглавието на изложбата съответствува с тазгодишната тематика на едно от най-престижните фешън събития в света на модата - "Мет Гала", на което домакини тази година са Риана, Амал Клуни, Донатела Версаче и Ана Уинтър. Всъщност експозицията ще е и част от влиятелното събитие.

В поделник "Божествени тела: Модата и католическото въображение" бе показана в стеснен кръг в наличието на ватиканския президент на папския съвет за просвета - кардинал Джанфранко Раваши, куратора на изложбата Андрю Болтън, основния изпълнителен шеф на "Блекстоун" - неин главен спонсор, както и домакините на церемония вечерята Уинтър и Версаче.

За необятната общност изложбата ще бъде налична по-късно, на 10 май и ще може да бъде посетена до 8 октомври.

БГНЕС прецизира, че стилната екстраваганца "Мет Гала" се организира годишно в първата неделя на месец май и главната й цел е да набере дарения за Института за костюми на музея „ Метрополитън “. Всяка година събитието има избрана тематика, с която гостите би трябвало да съобразят тоалетите си. През 2017 година, да вземем за пример, тематиката бе „ Човекът и Машината: Модата в ерата на технологиите “. Тогава домакини на събитието бяха Кейти Пери, Фарел Уилямс, Жизел Бюнхен и Том Брейди.

За да посети блестящата вечер всеки посетител заплаща билет, който коства 30 000 $ или 275 000 $ за определена маса, като нормално присъстващите са към 600 души. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР