ВАТИКАНЪТ (AP) — За втора неделя болен папа Франциск пропусна

...
ВАТИКАНЪТ (AP) — За втора неделя болен папа Франциск пропусна
Коментари Харесай

Папа Франциск казва, че се справя по-добре, но отново пропуска да се появи на прозореца с изглед към площад Свети Петър

ВАТИКАНЪТ (AP) — За втора неделя болен папа Франциск пропусна известното си проявление пред аудитория на площад Свети Петър, само че в телевизионни изказвания сподели, че се оправя по-добре, макар че гласът му не му позволяваше да прочете всичките си мнения на глас.

Както направи седмица по-рано, Франсис направи доста къси забележки от параклис на хотел във Ватикана, където живее и където се възвръща от това, което сподели, че е заразен бронхит. Хиляди хора на площада наблюдаваха думите му от големи екрани, сложени навън.

Франсис, чийто 87-ми рожден ден е по-късно този месец, също сподели, че следи отдалеко работата на конференцията на Организация на обединените нации за климата в Дубай. Папата трябваше да отиде на конференцията COP28 в петък, с цел да направи послание към събранието.

По време на първото си появяване в параклиса на 26 ноември той настоя, че ще отиде макар заболяването си. Вместо това той го анулира по наставление на лекарите си и остана във Ватикана, където получи интравенозни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР