ВАТИКАНА (AP) - Един следобед в средата на декември папа

...
ВАТИКАНА (AP) - Един следобед в средата на декември папа
Коментари Харесай

Дълго след срещата на върха за малтретиране на папата, жертвите все още са травматизирани от системата, предназначена да се занимава с техните случаи

ВАТИКАНА (AP) - Един следобяд в средата на декември папа Франциск имаше среща, която не беше в формалния му дневен ред или другояче записано, което акцентира цялостната дисфункция на реакцията на Католическата черква на световния скандал със полово принуждение от духовници.

В основната приемна на хотела във Ватикана, където живее, Франциск се срещна повече от час с Испанец, който като млад семинарист е бил унизен от своя нравствен началник. Бившият семинарист беше обезверен.

Той беше подал тъжба до архиепископията на Толедо, Испания през 2009 година, и посети неведнъж офисите на Ватикана, с цел да подава неоправдателни документи и да изиска да бъдат подхванати дейности против неговия принудител и епископите, които хипотетично затрупан за него. Но в продължение на 15 години той не беше получил правдивост от църквата.

Въпреки че решението на Франсис да чуе историята му беше похвално и свещенически сензитивно, то също беше доказателство, че вътрешната система на църквата за спра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР