ВАТИКАН (АП) — Папа Франциск казва, че няма планове да

...
ВАТИКАН (АП) — Папа Франциск казва, че няма планове да
Коментари Харесай

Папата признава критиките, здравословните проблеми, но казва в предстоящите мемоари, че няма планове да се пенсионира

ВАТИКАН (АП) — Папа Франциск споделя, че няма проекти да подава оставка и не страда от никакви здравословни проблеми, които биха претендирали прави това, казвайки в нов спомен, че към момента има „ доста планове, които би трябвало да реализира “. оповестено във вторник, на 11-ата годишнина от инсталацията му за папа. Обширни фрагменти бяха оповестени в четвъртък в италианския ежедневник Corriere della Sera.

В записките, написани с италианския публицист Фабио Маркезе Рагона, Франциск наблюдава основни моменти от живота си и тяхното секване със международни събития (Втората международна война, Аржентинската военна тирания и интриги във Ватикана) и по какъв начин те дружно осведомят целите му като папа.

По-важно е, че той обръща внимание на повтарящите се спекулации по отношение на здравословните му проблеми, рецензиите от страна на консерваторите и какво може да значат и двете за бъдещето на неговия понтификат. Такива въпроси постоянно са заобикаляли папството, само че вероятността за папска оставка стана р...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР