Васко Василев признава, че пътува по света заради две неща

...
Васко Василев признава, че пътува по света заради две неща
Коментари Харесай

Васко Василев стартира кулинарно пътешествие

Васко Василев признава, че пътува по света поради две неща - музиката и кухнята. Ето за какво в края на лятото виртуозният цигулар избира кулинарно странствуване в три европейски страни - Англия, където е неговият непрекъснат адрес, Франция и Гърция, където - повече от изненадващо - в никакъв случай не е ходил.

По време на своеобразното кулинарно турне Васко Василев ще показа своите обичани усети и мечтани кулинарни дестинации. Начало слага Англия.

" Има места в Англия, в които боготворя обичайна локална кухня - fish and chips, или казано на български - риба с пържени картофки - нормално през есента, в някоя британска механа отвън Лондон.

 Снимка 308207

В Англия се научих да пия чай и освен когато съм болен - с другари, с овесени бисквити или с нещо забавно за четене да вземем за пример ", споделя Васко Василев.

Макар че непрекъснато пътува и живее съвсем по едно и също време в няколко страни - Англия, Япония, България и Испания, той признава, че в никакъв случай не е бил в Гърция.

Затова и в листата му с кулинарни фантазии попадат обичайна гръцка салата и морските деликатеси. " Познавам добре маслините на Тоскана, доматите на Андалусия и в действителност доста желая да схвана каква тъкмо ще бъде моята вкусова асоциация с Гърция ".

 Снимка 308208

Последната кулинарна дестинация е Франция, където майсторът на цигулката обича да кара ски, да пие френски топъл шоколад сред спусканията, да пробва фондю със сирена, а вечер да почива с чаша френско вино.

сн.: пиар

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР