Васко Младенов е една от най-интересните личности сред българските топ

...
Васко Младенов е една от най-интересните личности сред българските топ
Коментари Харесай

Васко Младенов и едно пътешествие между тениса и музиката

Васко Младенов е една от най-интересните персони измежду българските топ тенисисти. Той получи късмет да се покаже пред необятната родна тенис аудитория на DIEMA XTRA Sofia Open, защото дружно с Димитър Кузманов получи уайлд-кард за главната скица при двойките.

"Наистина чувството е прелестно и хората от време на време приказват в такива обстановки, че има напрежение. В моя случай не, аз боготворя да играя пред такава аудитория, изключително вкъщи, когато хората те поддържат ", показа Васко пред DIEMA SPORT.

Именно при двойките са и огромните му триумфи по този миг - над 10 трофеи на равнище Фючърс.

"Не мисля, че на сингъл съм по някакъв метод по-слаб и по-пренебрегнат, просто при сингъла е доста значимо да играеш доста шампионати по време на годината, което опира до финансови благоприятни условия и бюджета. Тенисът е от тези спортове, където всичко си даваш самичък и в случай че не се откри спонсор, нещата стават много сложни. С 10 шампионата на година няма по какъв начин да прогрсираш в международната класация. "

Интересен факт е, че треньор на Младенов е бил неговият дядо. "Това е нож с две остриета, не постоянно е добре да имаш член от фамилията ти, който да е треньор, само че зависи от индивида, дядо ми постоянно е бил правилен и спосоен във връзка с мен. Той сложи начало на кариерата ми, за което съм му безумно признателен. Все още си приказваме много постоянно за тенис, посещава мои тренировки. Но пък доста хора са намразили тениса с помощта на родителите си, които са им давали прекалено много напрежение в детските години. "

Но Васко има и друга пристрастеност отвън тениса - музиката, която трансформира и в своя кариера.

"Мисля, че съм споделял. Още от 15-16-годишна възраст, имах травма, не играх няколко месеца, по това време на върха на вълната беще хип хоп музиката, беше ми забавно, започнах да пиша текстове, в Щатите взех няколко класа музика, в които се научих малко да композирам и да протоколирам всичко на компютър, С доста повторения, пристрастеност за напредък, нещата се получават, скоро ще има нови части. "

"Трябват ти няколко часа да си излееш душата някъде другаде, другояче може да си изгубиш главата, да се побъркаш, аз съм правилен на музиката, за мен това е метод на медитация. "

Васко има и една доста любопитна ария - "Кушка и Трайче ", отдадена на някогашните ни национали Илия Кушев и Ивайло Трайков.

"Кушка и Трайче " е именита ария. Полушеговита, възхваляваща българските тенис митове. Защо? Защото напоследък не задоволително време се обръща на останалите български тенисисти, това ми беше задачата. Да опиша за почтени хора, създали доста за българския тенис, само че за които хората не знаят. "

"Искам да благодаря на Българската тенис федерация за опцията да представям България, горделив съм че го направих. Искам да благодаря на треньора си Мирослав Гергов, също и на Левар Харпър Грифитс, с него работим от към година и половина. Доста работа положихме да се върна в огромния тур, изключително след травмата и интервенцията, която претърпях, Гордея се с тима ми и имам вяра, е това е единствено началото ", приключи Младенов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР