Василев не можа да каже защо премиерът Петков е бил

...
Василев не можа да каже защо премиерът Петков е бил
Коментари Харесай

Асен Василев: Най-накрая се действа по сигнала на г-н Божков и доклада на АДФИ - много хубава стъпка

Василев не можа да каже за какво министър председателят Петков е бил разпитван
„ Най-накрая се работи, което съгласно мен е една доста хубава стъпка. Тези дейности, въпреки и късно, се радваме, че въпреки всичко се подхващат “, подобен коментар направи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в коридорите на Народното събрание във връзка арестите на премиера Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и някогашната шефка на пресцентъра на Министерския съвет Севдалина Арнаудова.

„ Като се гледа лицата, които са арестувани, наподобява, че най-сетне се работи по сигнала на господин Божков и по отчета на Агенция „ Държавна финансова ревизия “ (АДФИ) от предишното лято. АДФИ откри, че има нанесена вреда на бюджета в размер на 556 милиона лв. поради бездействието на Комисията по хазарта на директно послушание на господин Горанов “, уточни Василев

Той описа, че това е било изпратено от служебния кабинет на българската прокуратура и не са били подхванати никакви дейности да се защитят тези милиони на данъкоплатците. Най-накрая виждаме, че има една най-малко дребна стъпка в тази посока, добави вицепремиерът.

„ Полицията си прави работата по закон. Няма унижени хора, няма изтекли фрагменти от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Има естествени полицейски дейности и арест по законния ред “, сподели още вицепремиерът.

Василев не можа да каже за какво министър председателят Кирил Петков е разпитван.

„ За да има политическа чистка, би трябвало някое от тези лица да е във властта, а никое не е “, разяснява още той.

„ Хайде да си приказваме за принуда “, увеличи звук Василев на въпрос на публицистите „ не е ли това принуда “.

„ Репресия е когато студентите ги бият зад колоните на Народното събрание. Репресия е когато оковеш човек и пет часа го държиш с белезници на площада. Това е принуда. Снощи имаше ли такива фрагменти - не, тъй като полицията си прави работата по закон “, сподели той.

Той отхвърли изказванията, че се работи в този момент, с цел да се прикрие нещо друго, като да вземем за пример даването на оръжия за Украйна.

„ Какви оръжия? Не може един гвоздей да се даде от страната без да се получи позволение от Министерство на финансите, при нас няма заявки за даването на каквото и да било “, посочи още той във връзка изказванията, че с ареста на Борисов се цели да се отклони публичното внимание от опцията да даде оръжия на Украйна.

Попитан дали ще има още арести, Василев отговори: „ Това би трябвало да кажат Министерство на вътрешните работи. Възможно е, в случай че са нарушили закона “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР