Василев и Петков заедно ще вземат решение за премиерския пост

...
Василев и Петков заедно ще вземат решение за премиерския пост
Коментари Харесай

Василев и Петков проговориха за референдума на Слави и пенси...

Василев и Петков дружно ще вземат решение за премиерския пост след изборите

Увереността си, че " Продължаваме промяната " ще завоюва предварителните избори на 2 октомври показаха съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев пред Българска национална телевизия в петък вечерта.

" Като ви дадат социолозите данни, прибавете 10 % и ще видите действителното ", сподели Петков за последните изследвания, съгласно които разликата на " Продължаваме промяната " (ПП) и главния им конкурент ГЕРБ е минимална и е в интерес на партията на Бойко Борисов. Той напомни по какъв начин и на предходните избори предварителните данни за Политическа партия са били надалеч по-ниски от получените на вота. " Българските гласоподаватели ще решат на 2 октомври дали да пенсионират Борисов ", добави някогашният министър председател.

Асен Василев разяснява, че българските гласоподаватели ще получат " малко по-пораснал и поочукан тим, който обаче по-реалистично може да се оправи с нещата и по-трудно може да бъде спънат ".

Петков уточни, че след спечелването на изборите " дружно с Асен ще решим кой ще е министър председател от нас двамата " и изрази убеденост, че този път партията ще се оправи доста по-добре от прекратения им с избор на съмнение мандат, защото за седемте месеца ръководство е видяла къде са пробойните и е направила първата стъпка, а в този момент предстоят идващите, които ще са по-съществени.

Двамата заявиха, че вратата към партията на Слави Трифонов " ИТН " е затворена. Василев разяснява и желанието на Трифонов за референдум за президентска република с думите, че той инициира три референдума и не ги осъществя. " Даже Тодор Живков не си е разрешил да концентрира толкоз доста власт ", съобщи някогашният вицепремиер и министър на финансите.

  " Слави Трифонов завоюва няколко избора, влезе в няколко Народното събрание и ги разруши. Слави Трифонов е троянски кон на мафията. Мафията има лица и имена – Капитан Андреево ", съобщи Кирил Петков.

Според Асен Василев от 30 години работи машината за недопускане на нови лица в политиката посредством окалянето им. " В последните седмици има хиляди публикации по уеб сайтове против нас и когато тръгнех да ги съдиш, те към този момент са сменили собствеността си ", разяснява той.

Кирил Петков даде знак, че обявилите, че няма да са в листите на Политическа партия знакови лице на партията - Лена Бориславова и Яна Балникова, ще продължат да работят за идеите на партията.

Асен Василев разяснява, че нагнетяването в обществото на боязън поради газовите доставки е с цел да се отвлече вниманието от диверсификацията.

Той съобщи, че партията им е подготвена след продобиване на изборите да предложи на бизнеса механизъм за газови обезщетения както сега има подобен за електрическата енергия, за топлофикациите и газифицираните семейства. Василев изясни, че до момента в който са били на власт не са предложили газови обезщетения за промишлеността, тъй като тогава цените бяха като за останалите европейски страни и те не бяха в неконкурентна обстановка по отношение на европейските. Днес обаче обстановката се е трансформирала.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР