Василев е обвинен за опит за принуда. Обвинителният акт по

...
Василев е обвинен за опит за принуда. Обвинителният акт по
Коментари Харесай

Делото срещу Радостин Василев за опит за принуда тръгва по същество на 7 ноември

Василев е упрекнат за опит за насила. Обвинителният акт по делото беше импортиран от прокуратурата на 4 юли. Според обвиняването Радостин Василев принуждавал народния представител Христинка Иванова от " ИТН " да напусне парламентарната групата, изясни пред медиите Василев, откакто беше свикан в Националната следствена работа на 5 юни.

Днес съдът отхвърли импортирания цивилен иск от Христинка Иванова за породени неимуществени вреди за 10 000 лв..

По време на съвещанието юристът на Василев - Ина Лулчева помоли делото да бъде планувано за след 29 октомври, защото клиентът ѝ има желание да взе участие в идните локални избори. Василев сподели, че повече по тематиката ще бъде изнесено на следващия ден на специфична конференция.

В деня, в който беше свикан в Национална следствена служба - 5 юни, Радостин Василев сподели, че не е заплашвал никого и не е принуждавал никого, каквато е истината. Едно изречение беше, което им споделих - не съм направил закононарушението, за което бях притеглен като обвинен, изясни тогава депутатът.

Василев сподели още, че политическата класа, на която  оповестил война - и за " ИТН ", и за " Продължаваме промяната ", ще му носи " такива скалъпени обвинявания ". Той назова обвиняванията " напън против него " и " шантаж ". На всички е ясно, че това няма по какъв начин да мине и нищо няма да се случи, следващ позор за прокуратура, разяснява тогава депутатът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР