Василев: Ако един министър не може да убеди партиите и

...
Василев: Ако един министър не може да убеди партиите и
Коментари Харесай

Асен Василев: Говорих с Борисов, няма как бюджета на държавата да е заложник на това кой е шеф на болница

Василев: Ако един министър не може да убеди партиите и премиера, би трябвало да подаде оставка, а не да прави циркове
„ Бюджетната процедура би трябвало да върви, въпросът е обяснен “. Това разяснява министърът на финансите Асен Василев, който даде брифинг за публицистите в Народното събрание.

„ Трябва да се одобри бюджетът на страната и няма по какъв начин той да остане пленник на който и да е началник на която и да е болница. Ако бюджетът не бъде признат ще значи, че политиката, която аз повеждам не се приема от партиите, които поддържат държавното управление и ще си подам оставката. Правилният метод за всеки един министър е да има безспорна автономия в политиката, която той води и хората, които назначава “, акцентира той.

„ Ако един министър не може да убеди партиите и премиера, верният ход е да си подаде оставката, а не да прави циркове и да блокира страната “, сподели още Асен Василев, който акцентира, че не е негова работа да желае оставката на здравния министър.

Той удостовери, че през вчерашния ден е имало диалог сред него и Бойко Борисов и му е споделил, че няма по какъв начин бюджета на страната да е пленник на това кой е началник на болница.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР