Васил Василев се събужда около 13 часа на 16 януари.

...
Васил Василев се събужда около 13 часа на 16 януари.
Коментари Харесай

Васил видял мъртвата Калина и си купил пистолет, за да се самоубие с него

Васил Василев се разсънва към 13 часа на 16 януари. Не помни нищо от предната вечер или най-малко по този начин твърди. Вижда на дивана приятелката си Калина Симова, която лежи гола. Момичето е мъртво, умряло от задушаване. Василев е в потрес - не знае какво да прави. Последното, което помни, е, че с Калина са пили предната вечер. Предният ден стартира напълно обикновено за столичния готвач. Отива на работа в ресторант на бул. “Цариградско шосе ". След дългата промяна, съгласно юриста му Христо Чолаков тя е 14-часова, го болели краката и си взел два блистера успокоителни. Купил си и прахче за глава, което е много мощно и в чужбина се продава с рецепта. Чул се с Калина, с която живеел от 3 месеца.

Двамата се срещат през октомври 2018 година посредством общи другари. Точно по това време Василев е в меланхолия поради гибелта на баба си. Тя доста се грижела за него при развода на родителите му и младежът го претърпял тежко. С Калина незабавно си харесват, още същия месец заживяват дружно. Нанесли се в апартамент на родителите на момичето в столичния кв. “Банишора ". Любовта им била толкоз мощна, че хубавицата, която е с 2 година по-голяма от Васил, му предлага да се сгодят. Русенецът приема и даже купува пръстен. Въпреки че от профилите им във фейсбук не наподобява да са имали проблеми, в последните дни преди гибелта на Калина нещата сред тях не вървели.

След като се чува на 15 януари с годеницата си, Васил взема от магазина и бутилка уиски. След дългия работен ден не му се готви и Калина прави за вечеря полуфабрикат - паста. Васил се прибира и с Калина имат сантиментална вечеря, съвсем пресушават бутилката. Правят и ексцентричен секс. Кога тъкмо се е случил той, не е изрично открито. Знае се обаче, че Калина получава известия във фейсбук от приятелката си Маргарита. Първото известие е получено към 17,30 ч. Симова споделя в чата с нея, че “нещата с Васко не вървят добре ". “Откъде ми пишеш ", пита приятелката, защото знае, че телефонът на Калина е на ремонт. “Имам и различен ", дава отговор момичето. “Само не прави нелепости ", поучава я приятелката ѝ, а Калина твърди, че няма. Последното изпратено от Маргарита известие е в 22,49 часа, а Калина не дава отговор.

Според проверяващите точно тази чат връзка е повода за гибелта на хубавицата, която е някогашен модел. Василев желал да види известията, а Калина не му дала. Затова той я изревнувал и я удушил, описаха на брифинг шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев и градската прокурорка на София Емилия Русинова. 

Младежът и юристът му обаче имат друга версия. “Не е имало спор за есемеси. Василев е знаел паролите от телефоните, компютъра и всички стратегии за връзка на Калина. Не е имало мотив за ревнивост ", съобщи юрист Чолаков.

Версията на клиента му е, че Калина си падала по ексцентричния секс. Практикували връзване, като употребили колан, както и душене. При него поради понижения приток на О2 към мозъка оргазмът е доста по-силен.

Василев твърди, че точно по този начин - по време на интимностите, е удушил приятелката си. Разследващите обаче се съмняват в показанията му, а и дейностите му след гибелта на момичето са много странни. Заради някои прилики консуматори на фейсбук съпоставиха случая с този, при който Анита Мейзер удуши брачна половинка си Николай Димов. 

В ранния следобяд на 16 януари Василев е в потрес от гибелта на приятелката си. Вместо обаче да се обади в полицията, излиза от жилището. Отива до оръжеен магазин в непосредствен квартал и си купува револвер. Не военен, а въздушен. Иска да се самоубие с него.

Изборът му на оръжие обаче е много чудноват. При в този момент настоящите правила Васил е можел да си купи доста по-мощен въздушен револвер или даже газов. Причината е, че за сходни оръжия не би трябвало позволение от Министерство на вътрешните работи. Вместо това до 14 дни след покупката се пуска съобщение до районното по местоживеене.

Той купува револвер с кинетична сила под 24 джаула. Избира модел с железни сачми, очевидно мислейки, че с него ще може да се самоубие. Прибира се в жилището, където е трупът на момичето, и праща есемес на татко си. Часът е 18,02. В известието написа, че Калина е мъртва и ще се самоубие. Валентин Славов незабавно звъни в полицията.

Подобен есемес получава и другарка на Васил, само че 40 минути по-късно. И тя също подава сигнал в полицията. По това време Цветелина Славова, която е омъжена за бащата на Васил, пътува към блока, където живеят Калина и Васил. “Не помнеше точния адрес ", описа пред “24 часа " водачът, който я возил. “Аз я питах какво става, тя изясни, че звъннали от полицията. Предположих, че евентуално са ги хванали с дрога, а чак на идващия ден разбрах, че е имало ликвидиране ", сподели водачът.

Заради двата сигнала служителите на реда разрушават входната врата на жилището. Намират Калина гола и мъртва. Има синини по тялото ѝ, само че те са от ексцентричния секс. Васил е в прилежащата стая. Прострелял се е 2 пъти с въздушния револвер в шията. Няма съществени контузии, изплюва едната сачма на път за болничното заведение. Според Чолаков другата още е в трахеята му. Момчето прерязало и вените на една от ръцете си. И тази контузия обаче е повръхностна. При разпитите не признава за ликвидиране, твърди, че не помни нищо и най-вероятно е случай по време на секс.

Две правосъдни инстанции обаче не кредитираха версията му. Имало показания на някогашни гаджета на Калина, които не казвали нищо за ексцентричен секс. Такива сведения дал единствено бащата на Васил. Той знаел за това от сина си, който го потърсил за съвет, защото за пръв път се сблъсквал с сходни милувки. Магистратите обаче считат, че тези показания не стигат. Василев е в ареста, а юристът му се надява обвиняването за съзнателно ликвидиране да падне.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР