Васил Терзиев трябва да направи много, за да спечели синята

...
Васил Терзиев трябва да направи много, за да спечели синята
Коментари Харесай

Иван Костов: Притеснява ме говоренето на Терзиев за ДС, че имало и добри

„ Васил Терзиев би трябвало да направи доста, с цел да завоюва синята общественост. “ Това съобщи пред БНР Иван Костов, министър-председател на България в интервала 1997-2001 година, някогашен водач на Съюз на демократичните сили и основател на ДСБ. Той разяснява претендента на Политическа партия - Демократична България за кмет на столицата Васил Терзиев.

„ Има надълбоко недомислени неща, свързани с неговото говорене във връзка с това какво ще прави в София. Защото София не е компания, София е голяма общественост от хора, чиито междинен стандарт на живот е по-висок от този в Европейския съюз. Тази общественост не може да се ръководи както се ръководи компания, тя изисква многостранни знания по градоустройство, по кръгова стопанска система, аз не виждам тези теща. И, в случай че желае да получи тези гласове, както споделя Радан Кънев, той би трябвало да направи доста старания ", сподели Костов.

Бившият министър председател подлага на критика и изявленията на Терзиев за Държавна сигурност. „ Това, което споделя - той може би си мисли, че е нещо свежо, само че аз го слушам от месец декември 1989 година и от януари 1990 година, когато бе първата смяна в конституцията от Българска комунистическа партия. Те това говореха - че не са всичките неприятни, че има и положителни и неприятни. И най-после „ неприятните “ излязоха явочниците и вербуваните хора, а офицерите се изпокриха и станаха капиталисти. Това за мен е доста неубедително. И знам, че хората, които говореха по този начин, са главната спирачка за незавършването на българския преход ", уточни Иван Костов.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР