Васил Терзиев не може да бъде санкциониран заради старта на

...
Васил Терзиев не може да бъде санкциониран заради старта на
Коментари Харесай

ЦИК: Васил Терзиев не бил регистриран кандидат и няма как да бъде санкциониран заради по-ранната кампания

Васил Терзиев не може да бъде глобен поради старта на акцията му още преди формалната такава. Кандидатът на ПП-ДБ-СС поставя билбордовете и прави събития с пропаганда, както и телевизонни изявленията, само че няма по какъв начин да бъде санкциониран поради това, обясниха от ЦИК на днешния си брифинг.

„ Сроковете за акция са ясни – тя продължава 30 дни. Всички останали прояви на лица, които са обозначили себе си като претенденти, преди да са регистрирани, преди да е изминал срокът за регистрация и да е изтеглена бюлетината и преди да е даден старт на акцията, всички тези прояви НЕ са предизборна пропаганда по смисъла на изборния кодекс. Виждам, че има сигнали и до сътрудниците от Столичната изборна комисия, само че ИК планува, че изборните комисии, каквата е ЦИК и ОИЗ, могат да глобяват деянията на претенденти и партии по време на предизборната акция “, съобщи Камелия Нейкова.

Тя акцентира, че това не се прави по време на обозначената акция и по тази причина няма проблем.

„ Няма по какъв начин да има глоба. Те не са претенденти. Васил Теризев не е регистриран или през днешния ден е подал документи, само че няма решение. Няма претендент до момента в който няма регистрация като подобен “, посочи още тя.

Няма и по какъв начин да бъде глобен със задна дата. Няма и акция, преди формалният ѝ старт, безапелационна беше тя.

21 милиона хартиени бюлетини ще бъдат направени за изборите за кметове и общински съветници на 29 октомври . Общата стойност на публичната поръчка е към 9,180 млн. лв., като 700 хиляди лв. от тях ще бъдат разходени за доставка на хартията за машинно гласоподаване, осведоми Матева. Тя заяви, че прогнозната стойност на една хартиена бюлетина е към 40 стотинки.

Общо 3606 типа бюлетина ще бъдат направени за идните локални избори. 265 типа ще са бюлетините за общински съветници и също толкоз за кметове на община, 35 типа ще са бюлетините за кмет на регион, а за кметове на кметства 3041.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР