Васил Терзиев, кандидат на ПП-ДБ за кмет на София, води

...
Васил Терзиев, кандидат на ПП-ДБ за кмет на София, води
Коментари Харесай

Проучване на ЕСТАТ: Васил Терзиев - 27,8%, Ваня Григорова - 20,6%, Антон Хекимян - 18,7% в София

Васил Терзиев, претендент на ПП-ДБ за кмет на София, води с резултат от 27,8% пред претендента на Българска социалистическа партия Ваня Григорова (20,6%) и претендента на ГЕРБ Антон Хекимян (18,7%), демонстрира социологическо изследване на организация ЕСТАТ за електоралните желания преди локалните избори.

В рамките на изследването са интервюирани 800 софиянци в интервала 29 септември - 9 октомври, посредством композиция от онлайн панел и изявление " лице в лица " по домовете на респондентите. То е финансирано със лични средства на организацията.

6,4% събира претендентът на " Синя София " Вили Лилков, 4,7% претендентът на " Възраждане " Деян Николов, 2,4% - претендентът на Има Такъв Народ Ивайло Вълчев. 

Изходът от възможен балотаж сред Терзиев и Григорова е на процедура непредвидим. При присъединяване на втори тур претендентът на ГЕРБ евентуално ще отстъпи пред който и да е от двамата си съществени съперници, означават създателите на изследването.



46,9% от интервюираните са декларирали, че сигурно ще гласоподават на идните избори, още 27,2% дават отговор с " по-скоро ще гласоподавам ".



Сред гласоподавателите на главните партии мобилизацията за вота е сред 60 и 70%.



Немалко гласоподаватели занапред възнамеряват да гласоподават с „ не поддържам никого “ и е доста евентуално делът на избралите тази форма на протестен избор да надвиши шестте % от октомври 2019, настояват от ЕСТАТ.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР