Васил Терзиев и Борис Бонев предлагат: Трима души да се

...
Васил Терзиев и Борис Бонев предлагат: Трима души да се
Коментари Харесай

Васил Терзиев и Борис Бонев предлагат: Трима души да се сменят като председател на общинарите


Васил Терзиев и Борис Бонев оферират: Трима души да се сменят като ръководител на общинарите.

План за ръководство и развиване ще разискват през днешния ден от 11 часа кметът Васил Терзиев и общинарите от ПП-ДБ, БСП, „ Синя София “ и „ ИТН “.

Той планува излаз за излинане от рецесията в столицата, която към този момент трети месец е блокирана без ръководител на Столичния общински съвет.

Трима души да се сменят като ръководител на общинарите, предлага проектът, който е подписан от Васил Терзиев и Борис Бонев от „ Спаси София “.

Документът предвижда отпред на общинския съвет да се редуват Вили Лилков от „ Синя София “,
Иван Таков от БСП и Борис Бонев от „ Спаси София, написа 24 часа.
Първи отпред на СОС би трябвало да бъде определен Лилков, като неговият мандат ще е до април 2024 година Следващ отпред на общинарите от май до август ще е социалистът Иван Таков.

Борис Бонев трябва да е ръководител на СОС от септември до декември 2024 година

Всеки от тях се ангажира авансово да подаде оставка от поста ръководител на общинарите на последното съвещание от месеца,

в който изтича авансово уговореният му мандат, на последващо съвещание се избира идващият по ред.
Направена е обаче спогодба,
че тройната ротация може да бъде заменена с различен механизъм, в случай че в София бъде образувана публична управническа коалиция.

На симетричен приинцип обединенията, които подпишат оферти План за ръководство и развиване ще си разпределят и председателските места в комисиите на СОС. Заместник-шефовете на общинския съвет обаче ще се излъчат от всички политически фракции в него. Пак всички обединения на симетричен принцип ще излъчат свои хора в надзорните препоръки.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР