Васил Терзиев е новият кмет на София, показват първите данни

...
Васил Терзиев е новият кмет на София, показват първите данни
Коментари Харесай

Васил Терзиев спечели балотажа в София срещу Ваня Григорова

Васил Терзиев е новият кмет на София, демонстрират първите данни от социологическите организации. За претендента на Политическа партия – Демократична България и „ Спаси София ” са дали своят вот 51,9%, а за Ваня Григорова от БСП/Левицата – 43,4%. Около 6% от претендентите са отбелязали, че не поддържат никого. Избирателната интензивност в столицата е почти 33% към 20:00ч.
Прочетете още
Така за първи път от 16 години столицата ще се ръководи от кмет, който е определен от друга политическа мощ.

 

Кой е Васил Терзиев?

Роден на 9 юни 1978 година, приключил е Първа британска езикова гимназия в София, след което Американския университет в Благоевград със компетентност " Бизнес администрация ". Женен, с две деца.

Най-известен е като съосновател и изпълнителен шеф на " Телерик ", компания световен снабдител на принадлежности и решения за разработка на програмен продукт и ръководство на наличие. През 2014 година компанията е продадена за 262,5 милиона $, което за оня миг е най-голямата договорка в историята на българската стартъп екосистема.

През 2009 година той е основният мотор зад основаването на Телерик Академия - план на компанията за образование на квалифицирани софтуерни експерти.

През 2017 година Терзиев става ръководещ съучастник в Eleven Ventures, фонд за рисков капитал в ранен стадий. Признат като един от най-хубавите вложители в района. Съосновател е и на бизнес инкубатора " Кампус Екс ".

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР