Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София на Продължаваме

...
Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София на Продължаваме
Коментари Харесай

Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ и “Спаси София”

Васил Терзиев е претендентът за кмет на София на Продължаваме промяната-Демократична България и " Спаси София ". Това оповестиха трите партии на специфична конференция, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Исках за начало да ви кажа в какво имам вяра, тъй като това е повода да върша нещата, които върша в последните 15 години. Най-много имам вяра в свободни, можещи и мислещи хора, хора, които имат вяра в фантазиите и го осъществят ”, сподели претендентът за кмет Васил Терзийски.

“С триумфа идва отговорността към обществото. Колкото по-успял си в своята сфера, толкоз повече имаш отговорност да върнеш на своето общество, да работиш за него и всички дружно да вървим напред. Отговорността е една от аргументите да бъда тук. Причината да желая да го направя е, тъй като желая дружно да построим по-добро бъдеще. Заедно да построим град на бъдещето, само че за тази цел ни трябват доста хора, които го желаят. С огромно удовлетворение мога да кажа, че тези хора ги има ”, сподели той и посочи, че са работили няколко месеца за асортимент на кметове, с цел да може да подсигуряват основаване на по-добра и европейска столица.

“С този екип, който ние построяваме, ще приказваме на дълго и необятно за нашите проекти - от огромните хрумвания до първите неща, които бихме създали ”, означи той.

По думите му има няколко неща, които са му драговолно - първите две неща са свързани с образованието и детските градини, а трето е да се сътвори по-чист град, само че и организиран по кварталите. ”Това ще реализираме с добре работеща администрация за жителите. Ще дадем повече пълномощия на районните кметове, тъй като те са по-близки до хората по кварталите ”, разясни Терзийски.

“Амбицията ни е след 4 години да се погледнем в очите и да няма огромни разлики сред това, което сме споделили и това, което сме изпълнили. Всичко това стартира с първия камък ”, означи той.

Борим се за три неща - ще се борим за безапелационна победа на локалните избори за спечелването на кметското място, ще се борим за болшинство в Общински съвет, с цел да може всички тези положителни хрумвания да не останат положителни хрумвания, а да бъдат осъществени в положителни политики, борим се качествено и почтено ръководство, което да трансформира София в образец ”, сподели още Терзийски.

“8 месеца в случай че не и 10 водихме трагични договаряния с ПП-ДБ и съм благополучен, че постигнахме същинско съгласие и синхрон. Постигнахме го, тъй като всеки един от нас си даваше ясна сметка, че се стремим да съставим структура, която не е правена до момента ”, уточни Борис Бонев от “Спаси София ”.

Бонев акцентира, че за тях е било значимо политическото его и политическото блъскане да правят отстъпка в името на една толкоз значима идея.

Той акцентира, че е сигурен, че за страхотния тим, който са построили няма алтернатива дали мъчно малко по малко ще осъществят планове, а в противен случай те ще осъществят плановете си скоростно.

“Градът ни заслужава визионерство и огромна упоритост ”, безапелационен е Бонев.

“Вярвам, че сме взели вярното решение да се обединим, да сме дружно и с Васил на чело ние не просто ще спечелим София, само че и ще управляваме по-добре. С Васил освен ръководството ще е по-добро, просто ще ги разбием ”, сподели още Борис Бонев.

Според него би трябвало да бъде реализирано цялостно реформаторско болшинство в Общинския съвет, само че и също така мощна политическа воля за осъществяване на всички планове.

“Толкова огромен оптимист съм за София сега. Когато за пръв път се бях срещнал с Васил той към този момент беше покорил международните пазари, средствата той влагаше в обучение. Сигурен съм, че няма по-добра номинация от Васил Терзиев през днешния ден. Той към този момент е управлявал доста хора, трансформирал е ориста на доста хора. Благодаря, че сме дружно. Вярвам, че успеха ще е голяма. Васко ние сме с теб ”, съобщи съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков.

“Това, което виждам са доста хора, зад които стоят доста хора. Виждам заричане и опция за обединяване. Когато се сортира претендент за кмет постоянно се търси съумял човек, човек от бизнеса. Когато се срещнах с нето видях какъв брой доста залага на работата и това да вникнеш във всеки един въпрос. Впечатли ме неговата история да дава, а не да взима. Всички разбираме какъв брой е значимо обединяването, само че постоянно до момента не ни е достигало нещо малко и индивидът, който можеше да застане по средата и да излъчва невзискателност, сериозност, отговорност, беше Васил ”, уточни Христо Иванов от “Да, България ”

Иванов разяснява, че екипът, който е събрал Терзиев е бил събиран в продължение на месеци. “Зад него стои безусловно действителен екип, сработен, минал през драми. Той е в центъра и това e гаранцията, че може да осъществя капацитета на този град ”, сподели още Иванов.

“Ако желаеме да имаме триумф би трябвало да сме дисциплинирани. Вярвам, че тези хора ще създадат нужното София да стане европейска столица. Вярвам, че тези хора ще създадат всичко, с цел да спре застоят в София. Ние би трябвало в този момент, през днешния ден и на изборите да преодолеем застоя на Борисовата страна, тъй като ръководството на Борисов и ГЕРБ беше застой. Убеден съм, че ние побеждавайки през днешния ден ще създадем по този начин, че София да стане европейска столица, само че това ще стане, когато тези хора затворят корупционните пробойни в Столична община “, сподели военачалник Атанас Атанасов ръководител на ДСБ.

Благодаря на всички, че сте тук. Факт е Пловдив постоянно е бил конкуренция на София и няма по какъв начин да не кажа и аз, че София през днешния ден несъмнено печелите. Много добър екип. Познавам хората, представител на локалната власт в Пловдив съм четири години. Визията ни за развиване на градовете и локалните политики се е припокривала. Радвам се, че бяха изкарани локалните политики напред освен в София, само че и национално равнище. По отношение на Васил става въпрос за един водач. Васил е подстрекател, обучител, повлича хора в себе си и това желаеме да забележим в един кмет. Успех София, триумф Васил ”, уточни Добромира Костова, съпредседател на “Зелено придвижване ”.

“Ще стартира с една впечатляваща цифра 60% - това е делът хора, които не гласоподават. Обединението, на което сме очевидци, е действителен късмет за смяна в тази посока. Промяна, която да покаже, че може да има нов вид ръководство ”, сподели Арх. Любомир Георгиев от “Екипът на София ” и добави, че спечелването на изборите е една стъпка, само че тя е лесната, само че ръководството в следствие е сложната част. “Знам, че Васил е човек, който умее да събира сполучливи екип, че е човек, на който мога да вярвам ”, сподели още Георгиев.

По време на конференцията стана ясно, че ще бъдат издигнати кметове за всички 24 региона на София.

Политологът доцент доктор Светослав Малинов сподели, че не е имал никакво подозрение, а е знаел “това е кметът на София. Не сме имали подобен човек като претендент - преди да е кмет е създавал стотици работни места, високоплатени работни места и други, преди да е станал кмет е постигнал всички тези неща. Като стане кмет ще прави същото с нашата помощ и нашата поддръжка. Ние не просто ще го подкрепим, а отговорността се трансферира върху нас, ние сме болшинство и ще управляваме ”, сподели той и уточни, че по остарял закон, който ръководи София, ръководи България. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР