Васил Терзиев дърпа с 10% пред Хекимян - 32,9% срещу

...
Васил Терзиев дърпа с 10% пред Хекимян - 32,9% срещу
Коментари Харесай

Васил Терзиев - 32,9%, Антон Хекимян - 22,9%, Ваня Григорова - 20,8%: Сова Харис

Васил Терзиев дърпа с 10% пред Хекимян - 32,9% против 22,9%. Трета, на дребна отдалеченост от него, е Ваня Григорова. Балотажът е сигурен. Това са данните от ново проучване на публичното мнение на социологическа организация " Сова Харис ", поръчано от ПИК.

Проведено е в интервала 16-20 октомври 2023 година измежду 1000 поданици на Столична община по метода на стандартизираното face-to-face изявление в дома на респондента. Максимална неточност за 50% условен дял при 95% гаранционна възможност: 3,1%.

Васил Терзиев се откъсва с 32,9%, следва Хекимян с 22,9%. Третото място е за кандидатката на Българска социалистическа партия Ваня Григорова - 20,8%. Значителна поддръжка има и претендентът на " Възраждане " Диян Николов - 13,1%.

Други организации до момента даваха на Григорова второто място.

Интересно е, че нито един от интервюираните не е показал, че ще гласоподава за Радостин Василев.

Седмица преди изборите за локална власт не се записва повишен интерес измежду гласоподавателите в София. Само 53,2% от пълнолетните столичани се интересуват от изборите и ги считат за нещо значимо. За 31,8% идният избор не заслужава изключително внимание. По създание, това са хората, които от дълго време са загърбили изборния развой. 15% са тези, които са напът да го създадат, само че към момента имат съмнения.

Заявления, че са сигурни, че ще гласоподават, дават 42% от пълнолетните софиянци. Други 14,4% настояват, че по-скоро ще го създадат. Опитът сочи, че нормално колебаещите се в огромната си част се въздържат от гласоподаване. Тези цифри дават съображение да се допусна, че делът на гласуващите в Столична община ще бъде към 45% от имащите право на глас.

Известно е, че през последната седмица са вероятни основни разбърквания, защото тогава колебаещите се гласоподаватели оформят своето дефинитивно решение. Затова в проучването е заложен знак, установяващ кой е възможният втори избор на гласоподавателите.

Оказа се, че максимален запас има Ваня Григорова – 7,4%, следвана от Антон Хекимян и Вили Лилков – с по 5,4%, на четвърто място е Васил Терзиев с 4,4%.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР