Васил Панайотов закъсня с влизането си за топката срещу Спас

...
Васил Панайотов закъсня с влизането си за топката срещу Спас
Коментари Харесай

Не дузпата, а вторият жълт картон на Панайотов се оказа ключов в мача

Васил Панайотов закъсня с влизането си за топката против Спас Делев и застъпи нападателя. Това се случи в 72-ата минута. Да, нарушаването беше в наказателното поле и това е дузпа, разумно отсъдена от Георги Гинчев. Проблемът не е в 11 – метровия углавен удар, а в показания втори жълт картон на Панайотов. В рамките на 3 минути той получи два картона. Ако първият е справедлив за игра с лакът при битката за висока топка, то при дузпата забавно каква е обосновката на съдията? Отсъждаш дузпа, която е очевидна, само че за какво показваш и втори жълт картон при изискване, че нямаше експанзия и задоволително интензитет при нарушаването на Панайотов? Още повече, че и Спас Делев излизаше от наказателното поле, а не влизаше в него. За мен картонът беше пресилен…

За съпоставяне - в предходния мач сред Славия и Арда, при дузпата на Илия Юруков против Галин Иванов, Ивелин Занев не сподели жълт картон на причинителя на нарушаването, а той също имаше към този момент един подобен. Тук също не се видя прекомерна експанзия от страна на Юруков и евентуално това е повода реферът да не го глоби за повторно, и да го изгони.

Спирам се на тази обстановка от мача сред Лудогорец и Черно море, тъй като тъкмо изгонването на Панайотов се оказа основно за развоя на мача, а не дузпата, която си е дузпа отвред. Вторият жълт картон обърка напълно тактиката на Илиан Илиев за заключителните минути на срещата, защото той се принуди да извади от игра голмайстора Исмаил Иса и Мазир Сула за сметка на отбранителните Влатко Дробаров и Даниел Димов в името към този момент на спечелването на точката. Тези смени тотално лимитираха отбора да се възползва от възможни контраатаки при хипотетични свободни пространства в противниковата половина в края на срещата, защото Лудогорец разумно щеше да търси по-масирано третия гол, с цел да завоюва трите точки.

Нормално е Илиан Илиев да е обиден след края на мача, тъй като рецептата му за провеждането на срещата, в случай че се съди по първите 45 минути, беше като по учебник. Това би трябвало да го признаят и от Лудогорец. Агресивното начало, високата преса и методът, по който бяха направени головете, стъписаха първенците през първото полувреме. Чисто тактически това бе може би най-силното полувреме на „ моряците “. Хвърлиха доста сили при опитите да стоят покрай съперниковите футболисти, с цел да ги лимитират в разиграванията. Това няма по какъв начин да не даде отражение върху свежестта им през втората част. Истината е, че Черно море беше покрай това да изненада несъмнено мощния отбор на първенците. А макар загубата, даже единствено поради играта през първото полувреме, Илиан Илиев сподели, че е задоволително Голям (Висок) треньор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР