Васил Панайотов е един от големите лидери на Черно море.

...
Васил Панайотов е един от големите лидери на Черно море.
Коментари Харесай

Панайотов: Имаме коз срещу Левски, досега само Лудогорец ни надигра

Васил Панайотов е един от огромните водачи на Черно море. Сърцатият халф бързо се утвърди в състава на Илиан Илиев след прехвърлянето от Левски. "Моряците " се намират в миникриза, а им следва домакинство на "сините ". Капитанът на варненци приказва пред Gong.bg за дуела в събота, както и за по всички настоящи тематики на "Тича ".

- Предстои мач с Левски, който е много значим за вас на фона на неприятната серия, в която се намира Черно море. Какви са упованията ти за срещата?

- Доста значим мача по отношение на серията, в която влязохме. По мое мнение не е толкоз отрицателна. В шампионата допуснахме единствено две загуби - от първите два тима. Равенствата ни тежат. Надявам се да се възстановим добре и след разочарованието и отпадането за Купата от Берое да покажем нашата игра. Най-важното е да отбележим ситуациите си и да победим.

- Това ли е главният проблем пред вас през този сезон - многото пропуски?

- За страдание ни тежи това нещо. Ние го разбираме. Всеки ден на тренировките се опитваме да го променим, да сме по-ефективни в последната фаза. Продължаваме да работим. Важно е да го покажем по време на мачовете. Най-важно обаче е да сме съсредоточени и да продължим да практикуваме футбола, който треньорът желае от нас. Мисля, че до момента нито един тим не ни е надиграл, като се изключи гостуването на Лудогорец. Всичко е в нашите крайници. Всеки би трябвало да дава максимума от себе си.

- На какво отдаваш обстоятелството, че през този сезон Черно море се показва по-добре като посетител, в сравнение с "Тича "? У дома имате единствено една победа.

- Това е още едно нещо, което ни тежи. Знаем, че във Варна играем много мощно. Тази година неприятният терен може би е една от аргументите. Не желаеме и да се оправдаваме. И ние играем, и гостуващият тим играе на този терен. Надявам се да променим това нещо, то зависи от нас. Трябва да продължим да сме един тим и колектив. С работа всички се реализира.

- Левски се намира в серия от три следващи победи, идва с напомпано самочувствие и в еуфория...

- Ние знаем какво ни чака в събота. Знаем, че Левски са в еуфория и усъвършенстват играта си с всеки минал мач. Мисля, че и ние сме много стойностен тим. Надявям се с футболни достолепия да покажем това, което можем и да спечелим мача. Изключително значими са трите точки за нас.

- В Черно море има много контузени. Това ще се отрази ли на тима?

- Разбира се. Тази година имаме много травми и липсват значими фигури. Доста опитни играчи, които могат да оказват помощ всяка една минута. Не единствено на терена, а и вътре в съблекалнята, на младите. Знаете, че при нас има много млади футболисти. Това ще ни тежи. Има време до мача. Надявам се някой да се възвърне и един до друг да излезем и да играем добър футбол.

- Ти не криеш, че Левски ти е на сърце. Как виждаш тима в този момент при Станимир Стоилов?

- Мисля, че цялата футболна общност вижда, че има напредък и нещата постепенно се подреждат там. Това е хубаво като цяло за българския футбол. Добре е гранд като Левски да се възвръща и да се подреждат нещата. Аз съм се концетрирал напълно върху Черно море, тъй като тук получавам в действителност много огромна поддръжка и почитание. Концентриран съм напълно върху Черно море и върху това да се представям добре за Черно море.

- Вече изигра много мачове против Левски, само че остават ли си тези срещи по-специални за теб?

- Мисля, че за всеки футболист е по-специално, когато се изправи против тима, на който е младеж. И за мен е по-специален. В този миг обаче за мен е най-важно Черно море да играе добър футбол и през тази година да сме в челните места на класирането.

- Къде сега Черно море е по-добър от Левски?

- Мисля, че сме много мощен колектив. Доста време сме дружно. Познаваме се добре. Както в съблекалнята, по този начин и на терена сме ръка за ръка. Мисля, че това е един наш коз пред всеки един тим в нашата група. Надявам се да продължаваме и отсега нататък, да сме още по-сплотени и дружно да взимаме точки от всеки един тим.

- В последните дни се появиха искри сред почитателите и управлението. Може ли това да ви повлияе по някакъв метод?

- Четем какво се случва, само че не взимаме отношение. Нямаме визия тъкмо какво става. Мисля, че нашите почитатели са посочили, че постоянно са зад нас. Дори в Стара Загора имахме по-голяма поддръжка от домакините. Знам, че в събота ще са на стадиона и ще са един до друг с нас.

- Какви са задачите на Черно море до края на сезона, откакто отпаднахте за Купата?

- За страдание отпаднахме за Купата и това разочарова всички в съблекалнята. Целите са да сме в по-предни позиции тази година. Виждаме, че шампионата е много равностойно. До момента демонстрираме добър футбол, просто би трябвало да надграждаме. Трябва да сме много по-напред. Мисля, че с труда, който влагаме по време на мачовете и тренировките, заслужаваме да сме даже в четворката.

- Черно море в Европа по какъв начин ти звучи?

- Аз персонално се го поисквам. Миналата година малко не ни доближи. Пак ще се повторя, че сме много мощен колектив. С положителни игри би трябвало да покажем, че заслужаваме да сме в предните позиции и да играем в Европа.

- В последните години Черно море се трансформира в люпилня за гении. Велислав Василев ли е идващият, които върви по стъпките на Мартин Минчев и Илиан Илиев-младши?

- В момента в тима има много млади футболисти, които в действителност заслужават да играят. Мисля, че ще се развиват и Черно море още веднъж ще направи мощен трансфер. Вили е добър футболист. Вижда се, а и добива самочувствие с всеки минал мач. Дори аз съм го кръстил Куарешма. Той, както и Виктор Попов и Мартин Милушев, а и другите имат качества. С повече мачове ще добият самочувствие, ще покажат цялостния си капацитет и Черно море ще бере плодове от качествата им.

- Ти сякаш откри мястото си в Черно море. От много време си към този момент в тима. Превърна се в негов водач. "Тича " ли е мястото на Васил Панайотов?

- Лично аз съм благополучен, че съм в Черно море. Попаднах в колектив, който ме почита и ме цени много. Уважаван и подкрепян съм от сътрудници, треньори, управление и почитатели. Задачата ми е да давам всичко от себе си по време на подготовка, по време на мач и да заслужавам мястото си тук. Всички знаем, че работата на един футболист е да се труди, труди, труди и да заслужава мястото си в един тим. Това не е даденост. Пожелавам си да съм здрав, да давам всичко от себе си и Черно море да играе все по-добре.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР