Васил Левски се е превърнал в идеал за българския народ,

...
Васил Левски се е превърнал в идеал за българския народ,
Коментари Харесай

Озарени детски лица, знаменца и цветя на церемонията в почит на Васил Левски

„ Васил Левски се е трансформирал в блян за българския народ, той черпи сили и ентусиазъм от голямата си обич към България и фантазията да я види свободна. Апостолът посвещава целия си живот на това дело. Неговото име вечно ще остане знак на непобедимия български дух и подготвеност за всеотдайност ”. С тези думи дванадесетокласничката Маги Стоева от Математическата гимназия се обърна към присъстващите на възпоменателната гала за 151-годишнината от трагичната крах на Апостола на свободата. 
Прочетете още
Тя напомни делото на Левски, който оставя монашеското расо, с цел да поведе и пробуди българите, да канализира силата им в огромната цел – свободата.

„ Той учи както дребни, по този начин и огромни, да не се предават, когато преследват задачите си, а в противен случай -  да трансформират неуспеха в мотивация за триумф. Днес ние знаем, че, с цел да реализира човек, това, което Дякона е направил за своето време, би трябвало да е невероятен, ексцентричен, жертвоготовен, да е подготвен да се изправи против „ стихиите “, тъй като това е  ключът към триумфа ”, сподели още Маги Стоева.

На финала на словото си тя сподели:  „ Днес ние имаме достойнството, гордостта и моралното обвързване, споменавайки името му, да се обърнем към идните генерации с вярата за постоянно предпазване на концепциите на безсмъртния Апостол на свободата. Нека бъдем почтени негови почитатели. Нека бъдем положителни българи!  Нека  помним и славим делото му - неговият дух в никакъв случай няма да си тръгне от рамките на нашата скъпа България.  Почитайте, вярвайте и не се предавайте, тъкмо като Дякона ”.

Церемонията бе с присъединяване на представителни военни формирования – почетна рота, боен духов оркестър и венценосци, членове на Общински комитет „ Васил Левски ” и Комитет „ Родолюбие ”. То приключи с полагане на венци и цветя на паметника на Апостола и едноминутно безмълвие. 

За поредна година на събитието участваха доста деца, които, с цветя и знаменца в ръцете, уважиха паметта на националния воин. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР