Васил Левски определи бъдещата държава само с една дума -

...
Васил Левски определи бъдещата държава само с една дума -
Коментари Харесай

Президентът: Левски определи бъдещата държава като храм. Днес този храм е оплячкосан

" Васил Левски дефинира бъдещата страна единствено с една дума - храм. Днес този храм е оплячкосан ", съобщи пред паметника на Васил Левски в Карлово президентът Румен Радев в словото си по случай отбелязването на 182-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата.

„ Демократската република “ е превърната в фон, зад който похитителите безчинстват. За тях е значимо те да завоюват, пък в случай че ще цялостен народ да загуби. И украсяват своите кабинети с портретите на Левски, и чистят съвестта си с по някой негов откъс “, означи Румен Радев. По думите му живеем видимо свободно, само че мнозина са лишени от опцията да живеят почтено. „ А има ли независимост без достолепие? Някои имат вяра, че няма да им се държи сметка за безчинствата. Други, в своето обезсърчение не имат вяра, че с дружни старания можем да променим ориста си. Помним, че би трябвало да имаме равни права, само че забравяме, че това важи и за отговорностите ни “, акцентира президентът.

По думите на президента Апостолът е преобърнал времето, изтръгнал е народа от робската незаинтересованост, дал е на историята нов век, а на страната – намерение. Той написа с персоналната си орис националния ни епос и заживя в паметта на поколенията като Апостола на българската независимост. Той е нашият покровител пред времето и нашият съдник пред историята, уточни Румен Радев.

Президентът прикани да научим децата, че свободата не ще думи, а каузи Да запазим жив този жар, с цел да завоюва цялостен народ, добави президентът. По думите му е значимо децата ни да видят родната къща на Васил Левски, където майката на Апостола „ още чака своя наследник “.

Президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили одобри почетния строй на представителни елементи на Българската войска. На площада беше посрещнато знамето на Карловския революционен комитет.

Румен Радев сервира венец пред паметника на Апостола на свободата. Тържествената стратегия приключи със заря по случай 182-ата годишнина от рождението на Апостола.

Проявите в Карлово, отдадени на Васил Левски, се състоят под патронажа на президента Румен Радев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР