Васил Левски живя с безстрашието на свободен човек, въпреки че

...
Васил Левски живя с безстрашието на свободен човек, въпреки че
Коментари Харесай

Караянчева за Апостола: Той живя с безстрашието на свободен човек

Васил Левски живя с безстрашието на свободен човек, макар че беше роден и почина в иго, съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на честването по случай 182-рата годишнина от рождението на Апостола на свободата пред паметника на огромния българин в Борисовата градина в София. Той бе лидер, хуманист, върл републиканец, добави още тя.

В словото си пред присъстващите Цвета Караянчева означи, че Васил Левски е деятел, будител, светец, мерило за съвест, единство с Бога, рода и Отечеството. Той е персона, сравнима с най-чистите, най-светлите мозъци, уточни Цвета Караянчева и добави, че за него нямаме мяра, както нямаме мяра за своята и непознатата всеотдайност, за своята и непознатата истина.

Монах, преподавател, въстаник, модернизатор, мъдрец, сходно на пътешественик Левски обходи пеша земята българска и пося в нея семената на революцията, означи Цвета Караянчева. Тя съобщи, че Левски е бил дявол за поробителите и ангел-хранител за своите, които е въодушевил да се опълчат против несвободата.

На отбелязването на 182-рата годишнина от рождението на Васил Левски участваха народни представители, вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник-министрите на образованието Таня Михайлова и на културата Румен Димитров, общински съветници, духовници и жители.

Утре ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева ще следи националното военноморско обучение с интернационално присъединяване „ Бриз 2019 “.

На 19 юли 2019 година в 8.40 часа с боен обред на Морската гара във Варна тя ще одобри строя на почетния часовой. След церемонията ръководителят на Народното събрание ще следи разнообразни епизоди от военноморското обучение от борда на фрегатата " Верни ".

В учението, провеждащо се в интервала от 12 до 21 юли във Варна, българските Военноморски сили вземат участие с 18 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 вертолета и с 900 души персонален състав. В учението се включват 11 страни с 26 бойни и спомагателни кораба, 5 самолета, 5 вертолета и над 2000 военнослужещи от военноморските сили на България, Албания, Белгия, Гърция, Италия, Канада, Полша, Румъния, Съединени американски щати, Турция, Франция, Втората непрекъсната група кораби на НАТО и Втората непрекъсната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР