Васил Китов отивал на пазара с майка си в Дупница.

...
Васил Китов отивал на пазара с майка си в Дупница.
Коментари Харесай

Осмокласникът, който намери и върна голяма сума пари: Надявам се всеки да постъпва така

Васил Китов отивал на пазара с майка си в Дупница. В една от количките пред търговката верига видял найлонова торба.

" Имаше чанта с пари в една количка. Отворих леко, видях - имаше много пари, отидохме на информацията в магазина, дадохме телефон за връзка и името ", споделя Васил Китов.

Без да се замисли, момчето предложило на майка си, да отидат и да оставят чантичката в локалното полицейско ръководство.

" Там брояхме парите и притежателя 10 минути по-късно пристигна. Беше много признателен и искаше да ни се отплати за тази постъпка, само че ние сме по-скромни. Надявам се всеки по този начин да постъпва и това да е добър образец за жителите за всички ", приканва Васил Китов.

Все отново положителното постоянно се връща. От полицията в Дупница посетиха учебното заведение на Васко, поздравиха го и му връчиха грамота.

" Пожелавам на теб и твоето семейство здраве, триумфи, персонална задоволеност и се надявам, че достойната ти за почитание демонстрация ще бъде образец за жителите и доста ти благодаря, нека да бъде заразно ", сподели Васил Йотцов - шеф на Районно полицейско ръководство, Дупница.



Класният началник и шефът на учебното заведение по никакъв начин не са сюрпризирани от постъпката на Васко.

" Васко е извънредно непретенциозно, възпитано момче ", споделя Димитрина Зарева, класен началник на Васко.

" Постъпката на Васко е доказателство че има вяра в младите да постъпват да вършат положително ", счита Гергана Миленкова, шеф на профилирана гимназия „ Христо Ботев “, Дупница.

За да поощрят постъпката на осмокласника, от учебното заведение ще предложат Васко да бъде заплатен с еднократна стипендия.

Владислава Миланова/Анатоли Костов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР