Васил Карадимов бе почетен гражданин на РазградНа 85 години след

...
Васил Карадимов бе почетен гражданин на РазградНа 85 години след
Коментари Харесай

Почина изтъкнат художник от Разград

Васил Карадимов бе почетен жител на Разград

На 85 години след дълготрайно и тежко боледуване, през днешния ден умря художникът и един от първите носители на званието "Почетен жител на Разград ". Това оповестиха от пресцентъра на общината, съобщи Българска телеграфна агенция.

Васил Карадимов е един най-изтъкнатите създатели на нашето съвремие, с богата креативна биография. Неговите творби са взели участие в голям брой изложения по света и у нас.

Той е роден през 1937 година в село Самуил. В Разград живее от 1960 година От 1973 година е член на Съюза на българските художници. Като секретар на групата на художниците в Разград инициира и провежда провеждането на интернационалните прояви в региона на изобразителното изкуство в Разград. Основна тематика в неговото творчество е Лудогорието.

Освен многото независими изложения у нас, Васил Карадимов взе участие в интернационалните изложения в Москва, Варшава, Берлин, Париж, Лондон, Хамбург.

"Приносът на художника към Разград е неоспорим, делото му е значимо и известно ", се споделя в претекстовете за решението Васил Карадимов да бъде разгласен за "Почетен жител на Разград " на 28 януари 1998 година.

Погребението е на следващия ден, 5 февруари, от 15 часа в Гробищен парк-Разград.

Ръководството на Община Разград изрича съболезнования на околните на Васил Карадимов.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР