Васил Илиев искал да даде 20 000 долара да накараме

...
Васил Илиев искал да даде 20 000 долара да накараме
Коментари Харесай

Васил Илиев искал да даде 20 хил. долара за поздрав от Майкъл Джексън

Васил Илиев желал да даде 20 000 $ да накараме Майкъл Джексън да каже пред камерите: " Хай, ВИС-2 ". Това си спомня към днешна дата най-хубавият европейски подражател на огромния Елвис Пресли - Цветелин Атанасов.

Офертата е отправена към екип на Българска национална телевизия, който щял да отрази величествен концерт в памет на Елвис, малко откакто щерка му Лиза се е омъжила за Джако. Българският подражател е част от шоуто.

Талантливият Цецо Елвиса ще стане другата седмица на 51 години, които въобще не му личат. Мъжът, който е усвоил до съвършенство имитацията на краля на рока, е единственият българин, който е на " ти " с съвсем всички близки на Елвис Пресли, в това число огромната му обич Присила и щерка им Лиза Мари Пресли. Цецо поддържа връзка доста постоянно с тях и до през днешния ден. Съседката на семейство Пресли в Мемфис Били льо Жен даже поискала да осинови Цецо, само че нямало по какъв начин, тъй като той бил навършил пълноправие и законът не разрешавал.

Когато през 1983 година пускат по кината първия филм за живота на Елвис, Цецо си купува билети за всички прожекции и въобще не излизал от салона. Започва да се опитва да пее като Елвис Пресли и му се получава. След довеждане докрай на учебно заведение се явява в София на конкурс за вокалисти. Одобряват го и стартира да пее в хотел " Родина ". В програмата дружно с него са Еди Казасян, балет " Телефон " на Алла Пугачова, Васил Петров.

Следва победа на конкурс в малкия екран. Разбира, че в Мемфис, Тенеси, ще има интернационален конкурс за двойници на Елвис. Решава да взе участие непременно и написа писмо до имението Грейсленд. След две седмици му дават отговор, че е записан. Събира пари от другари и отпътува.

" Отидох и завоювах състезанието за най-млад двойник на Елвис от Европа от младия му интервал с осъществяване на Jаilhouse rock, споделя гордо Цветелин. Тогава Били льо Жен го завела в родния град на Елвис Тюпелоу, Мисисипи, където персонално кметът го удостоява със званието почетен жител. Цецо става ръководител и на формален почитател клуб на Краля на рока.

" Запознах се с доста хора от оркестъра и обкръжението на Елвис Пресли и редица други негови близки, другари и родственици. Постепенно станах като член на фамилия Пресли. Снимаха ме даже в фамозното шоу " Добро утро, Америка ". Такова нещо не бях очаквал и в най-смелите си сънища, на всички места ме посрещаха като звезда. Беше им ужасно забавно от кое място съм и им разказвах в детайли за България, която бъркаха с Боливия ", спомня си българският Елвис.

Година след триумфа Цецо получава покана за голям концерт в пирамидалната сцена в Мемфис. Точно тогава Майкъл Джексън се дами за дъщерята на Елвис Пресли - Лиза Мари. Двамата вземат решение да създадат концерт в памет на Краля на рока със звезди като Елтън Джон, Скорпиънс, Бон Джоуви, Брайън Адамс, Майкъл Болтън и кой ли още не. Цецо също е поканен и му дават правото да докара и българска медия. Цецо избира Българска национална телевизия. Оттам пращат екип отпред с тогавашната водеща на " Звезди в ефира ", а по-късно и депутатка Юлияна Дончева.

" Тук има един радостен миг ", споделя Цецо. За да заминат за Съединени американски щати, на хората от Българска национална телевизия им трябват пари и те се обръщат за спонсорство към пирамидата на Майкъл Капустин " Лайф Чойс " и тогавашния необут на ВИС-2 Васил Илиев. " Илиев ни оказа помощ, само че ни сподели следното: " Ще ви дам още 20 000 $, в случай че накарате Майкъл Джексън да каже пред камерата " Хай, ВИС-2 ". Това му би трябвало за рекламен клип ", смее се Цветелин. Въпреки опитите на всички от екипа не съумяват да стигнат до Джако и наградата остава неосъществена, писа " България Днес ".

" Юлияна им събра погледите. Брайън Адамс се опита да я смъква и я предложения със себе си на турне в Германия. Тя обаче го отряза ", спомня си Цецо, който обожава новия филм за Елвис Пресли.

" Той е най-хубавият, който съм гледал ", безапелационен е българският подражател на Краля на рока.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР