Васил Грънчаров разкри параметрите на проект за повишаване на капацитета

...
Васил Грънчаров разкри параметрите на проект за повишаване на капацитета
Коментари Харесай

CERT България работи по проект за повишаване на капацитета


Васил Грънчаров разкри параметрите на план за повишение на потенциала на CERT България
(снимка: ДАЕУ)

Националният център за деяние при произшествия в осведомителната сигурност (CERT България ) показа план за повишение на потенциала си, стана ясно на виртуална конференция в платформата Zoom.

В рамките на плана ще бъде обезпечен нужният механически инструментариум и ще се увеличи квалификацията на екипа да дава отговор на провокациите в областта на киберсигурността, разгласи Васил Грънчоров, началник на плана.

Така ще бъдат изпълнени условията на Директива 2016/1148 на Европейския парламент и на Съвета по отношение на ограниченията за високо общо равнище на сигурност на мрежите и осведомителните системи в Съюза и на Закона за киберсигурност, добави той.

Предвижда се създаване на център за национални и интернационалните учения в региона на киберсигурността, лаборатории за разбор на злоумишлен програмен продукт и криминалистичен разбор, както и национална мрежа на екипите за реагиране при произшествия в компютърната сигурност и шерване на информация за опасности, закани и уязвимости.
още по тематиката
Освен това CERT България ще се причисли към главната платформа за услуги на мрежата на европейските екипи за реагиране при произшествия в компютърната сигурност (MeliCERTes Core Services Platform) за интернационално съдействие в региона на киберсигурността.

Проектът се извършва с безплатна финансова помощ по процедура CEF-TC-2018-3. Общата му стойност е 1 298 495 евро, от които 973 872 евро от Европейската комисия и 324 623 евро национално съфинансиране. Бенефициент по плана е Държавна организация „ Електронно ръководство ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР