Васил Господинов се нареди осми, а Георги Шиков остана 15-и

...
Васил Господинов се нареди осми, а Георги Шиков остана 15-и
Коментари Харесай

Без медал за България на световното по вдигане на тежести

Васил Господинов се подреди осми, а Георги Шиков остана 15-и на международното състезание по повдигане на тежести за мъже и дами в Ашхабад. С двамата ни представители в кат. 109 кг приключи българското присъединяване на шампионата в столицата на Туркменистан.

Щангистите ни започнаха прекомерно нерешително в изхвърлянето, като направиха единствено по едни сполучлив опит – Господинов на 176 кг, а Шиков на 175 кг. След това те по два пъти се предадоха пред надлежно 182 и 180 кг и това ги изпрати отвън топ 10 преди второто придвижване с минимални шансове за влизане измежду призьорите.

В изтласкването нещата се повториха и двамата направиха единствено по един добър опит. Васил започва с крах на 217, след това се поправи, само че в последното си излизане на подиума 221 кг се оказаха тежки за него. Така с дуел 393 кг Господинов приключи осми в крайното нареждане. Георги Шиков потегли без проблем от 210 кг, след което "скоковете " към 219 и след това 221 кг се оказаха непостижими. Това отреди на европейския вицешампион 15-а позиция в крайното класиране с дуел 385 кг. Шампион със международен връх 435 кг е Симон Мартиросян от Армения.

Така равносметката на България от международното в Туркменистан е едно шесто място на Ангел Русев, едно седмо място на Даниела Пандова в категориите на най-леките мъже и дами, като Русев сложи и 3 международни върха за младежи. Наред с това Божидар Андреев остана девети в кат. 73 кг, Стилян Гроздев – 14-и в кат. 63 кг., Юндер Бейтула е 16-и в кат. 81 кг, в която Иван Марков направи шест несполучливи опита и от през днешния ден 8-о място за Васил Господинов и 15-о за Георги Шиков.

На предходното международно състезание предходната есен в Анахайм (САЩ) България също бе с едно шесто място като най-предно класиране – на Васил Господинов в кат. 105 кг.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР