Васил Евтимов прекрати активната си състезателна кариера, но остава близо

...
Васил Евтимов прекрати активната си състезателна кариера, но остава близо
Коментари Харесай

Никога не е късно за работа: талант на Северна Каролина впечатли Васко Евтимов

Васил Евтимов приключи дейната си спортна кариера, само че остава покрай обичаната си игра. 40-годишният някогашен национал на Франция и България се завърна в Съединени американски щати, с цел да приключи образованието си в едно от най-реномираните учебни заведения в света, най-малко що се касае до баскетболни стратегии - Северна Каролина.

Евтимов игра за Тар Хийлс сред 1996 и 1999 година, а по-късно се впусна в професионалния баскетбол, само че в този момент работи по това да отметне нужните задания, с цел да се снабди с тапия от колежа на Майкъл Джордан. Напълно разумно, Васко е покрай баскетболния отбор на Каролина и не изпуска домашен дуел на младоците.

Самият той съобщи пред Sportal.bg , че е бил впечатлен от професионализма и отдадеността на един от най-младите в сегашния тим на Северна Каролина - Стърлинг Менли. Двамата имат сходни физически данни, като Менли е с 3 сантиметра по-висок от 208-сантиметровия Васко, само че не се посвени да потърси помощ от него след успеха над Мичиган с 86:71, при която записа 4 точки и 6 битки.
 Левски 2014 - Лукойл Академик 69:100 @@@
Младият състезател не е останал удовлетворен от себе си и 30 минути след успеха още веднъж бе на паркета на " Дийн Смит Доум ", под зоркия взор и директиви на носитeля на Купа " Сапорта " за 2001 година.

UNC freshman center Sterling Manley gets in extra work in the Dean Dome after tonight’s 86-71 win pic.twitter.com/j1wVVi7pO5
— Ross Martin (@RossMartin_IC) November 30, 2017
“Момчето пристигна и ме попита “Биг Вас, имаш ли нещо срещу да ми подаваш. Знам, че си с риза и панталон, само че не съм удовлетворен от играта си и би трябвало да работя. Как да му откажа?”, сподели Евтимов пред Sportal.bg , добавяйки, че тъкмо по този начин би трябвало да се отнася всеки един млад гений - с голямо предпочитание, възторг и голяма мотивация, без значение къде играе.

До момента през сезона Менли има по 6.4 точки и 6.1 битки на мач.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР