> Васил БотевСъдът днес даде ход на съдебното следствие. Преди

...
> Васил БотевСъдът днес даде ход на съдебното следствие. Преди
Коментари Харесай

Съпругата и майка на убитите в Пловдив баща и син през сълзи разказа за тях

 > Васил Ботев
Съдът през днешния ден даде ход на правосъдното разследване. Преди това прокурорът изиска от съда да бъде назначена физико-химическа експертиза на облеклата на убитите Христо и Васил Ботеви, осъществена от експерт, която да отговори на въпроса налични ли са вторични следи върху тях и въз основа на това да бъде открита дистанцията, от която са били простреляни. Съдът одобри това.

Започна разпит на очевидци, като първа пред скамейката застана брачната половинка на Васил. През сълзи тя описа за положителните взаимоотношения, които са имали със брачна половинка си и какъв брой доста й липсва в този момент. Омъжили са се още прекомерно дребни, когато тя е била на 16 години. Жената описа, че в никакъв случай не са се карали с него, имало е единствено " обич, съгласие и добрина “.

От разпита на брачната половинка на Васил стана ясно още, че той е някогашен служител на реда от отряда за всеобщи вълнения към Министерство на вътрешните работи, където е работил 12 години, само че го е напуснал по лично предпочитание през 2000 година. Васил е бил осъждан два пъти - за владеене на муниции през 2003 година и за опиати, които били открити в колата му, " до момента в който е правил услуга на негов другар “ през 2011 година ", съгласно описа на брачната половинка.

За сина си Христо, майката описа, че е страдал от тежка меланхолия, откакто са се разделили със брачната половинка му. " През 2018 година Ралица си потегли за Стара Загора и Христо изпадна в меланхолия “, сподели майката. Причината за депресията е била разочарованието. Не желал да живее. Много обичал дъщеричката си, която сега е на 6 години и мъчно понасял раздялата. За депресията си Христо е бил лекуван от психиатър, като е приемал и медикаменти. Последните дни преди убийството е бил понижил одобряваната доза антидепресанти.

Йордан и Христо са съдружници от 5 години, като са се занимавали с преработване на вендинг машини. Освен бизнес сътрудници, те са и родственици – братовчеди.

Израснали заедно от деца и упражнявали битка. Бащата на Христо – Васил Ботев е международен първенец по битка за младежи в Канада.  

Пред правосъдния състав упрекнатият в двойното ликвидиране Йордан Таков сподели, че не се признава за отговорен и пожела да даде повече пояснения на края.

Заседанието на съда продължава. Очаква се през днешния ден да бъде разпитан и първият очевидец на драмата в склада.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР