Васил Боролюк е ветеран от войната в Украйна. Той губи

...
Васил Боролюк е ветеран от войната в Украйна. Той губи
Коментари Харесай

Едва на 22, а вече ветеран: Историята на украинеца Васил Боролюк

Васил Боролюк е деец от войната в Украйна. Той губи крайници си в региона на Днипро при контраатака на украинската войска, споделя Voice of America (VOA) .

" Озовахме се в минно поле в 2 часа през нощта . А мините е невероятно да се видят даже денем. Тревата беше висока до кръста, всичко беше обрасло ", връща се Васил все още, в който губи своя крайник.

Днес той се движи с протеза , която получава в рехабилитационния център " Суперчовеци " в Лвов. Датска компания създава към нея специфична приставка от фибростъкло, с която ветеранът може да тича и да спортува.

Изпитанията на Военновъздушни сили и морската пехота на Съединени американски щати във военновъздушната база " Нели " в Невада са първото интернационално съревнование на Васил Боролюк в кариерата му на деец.

На 12 март той печели два златни медала за тима на Украйна, като с протезирания си ляв крайник става пръв на бягането на 100 и 200 метра. Украинецът се оказва по-бърз даже от ветераните, които не са изгубили крака.

За да влезе в топ 30 на Украйна, той е минал през двуседмичен асортимент дружно със стотици претенденти в спортния комплекс " Конча Заспа " край Киев.

За Васил протезата и способността да се състезава са трансформирали живота му. " Спортът значи дисциплинираност за мен , метод да придобия надзор и да намеря себе си ", споделя младият деец, който е единствено на 22 години.

Днес той е един от над 20 000 украинци , които се нуждаят от протези, споделят от Voice of America (VOA) .

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР