Васил Божков вероятно ще бъде арестуван на Летище София, след

...
Васил Божков вероятно ще бъде арестуван на Летище София, след
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Арестуват Васил Божков на летището?

Васил Божков евентуално ще бъде задържан на Летище София, откакто самолетът, в който той лети от Дубай, кацне у нас към 15,30 часа, обявиха пред Lupa.bg чудесно осведомени източници. Срещу хазартния необут в България бяха повдигнати 19 обвинявания за най-различни закононарушения, само че прокуратурата не е съобщавала скоро какъв брой от тях към момента се поддържат.

През 2020 и 2021 година му бяха повдигнати редица обвинявания, сред които свързани с убийства, пране на пари, укриване на налози, обезчестяване, рекет и други По закон Васил Божков би трябвало да бъде задържан на летището. Малко евентуално е той да се прибира в страната, без да е получил някакви гаранции от прокуратурата, че няма да бъде арестуван в ареста за непрекъснато.

В самото начало на спора сред някогашния основен прокурор Иван Гешев и Бойко Борисов, хазартният необут разгласи, че е подготвен да се върна в България като предпазен очевидец. Тогава обаче той не извърши заканата си.

" Днес се прибирам. След всички спънки, които Гешевата прокуратура и другите принадлежности ми сътвориха ", написа към 9,30 ч. през днешния ден във Facebook Васил Божков, който през последните три години се укриваше в Дубай.

Той разгласи, че ще кацне в София към 15:30 часа и разгласява фотография по какъв начин пътува в аероплан. Васил Божков се прибира единствено ден след погребението на Алексей Петров, който бе погубен на 16 август на Витоша.

Преди няколко месеца беше прекъснато едно от делата, по което Божков беше обвинен като подстрекател. Според прокуратурата има данни за подбуждане и към убийствата на още двама души, чиито букви са А.П. и Б.С.

При гледането на ограниченията за неотклонение на част от задържаните около Божков през 2020 година се говореше за свидетелски показания, които го свързвали с несполучливия атентат срещу Алексей Петров, осъществен през 2015 година За него бе наказан украинецът Роман Логвиненко.

През пролетта на 2022 година полицията задържа водача на ГЕРБ Бойко Борисов, пиарката му Севдалина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов поради изказванията на Божков, че е платил над 60 милиона лв. рушвети, защото е бил изнудван около хазартния си бизнес.

Още на идната заран тримата бяха освободени от прокуратурата, а обвинявания не бяха повдигнати. Разпит на Божков по този начин и не бе извършен, което ще може да се случи след завръщането му в България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР