Васил Божков в рамките на това производство не е разпитан,

...
Васил Божков в рамките на това производство не е разпитан,
Коментари Харесай

Валентина Маджарова, Специализирана прокуратура: Не можем да разпитваме Божков онлайн, за Европрокуратурата не знам

Васил Божков в границите на това произвеждане не е разпитан, защото са налице процесуални спънки пред това. Не мога да потвърдя, че е дал показания пред Европейската прокуратура. Не съм представител на европейската прокуратура. Аз настоявам единствено и освен настоявам, аз съм уверена, че по нашето дело той не е давал никакви показания, никакви пояснения в никакво качество заради простата причина, че е налице процесуална спънка за това. Наказателно-процесуален кодекс не разрешава това да бъде осъществявано посредством обществените медии. Това съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова по бТВ.

Маджарова е безапелационна, че точно прокуратурата е разкрила ощетяването на хазната с 550 милиона лев, като е упълномощила инспекция на ДФИ и „ тази вреда е открита в следствие само и единствено на дейните дейности на наблюдаващите прокурори по следствието “.

Благодарение на дейностите на прокуратурата е прекъснато съществуването на Комисията по хазарта. По думите й се работи по всички линии на следствието и към този момент има доста повдигнати обвинявания.

Що се отнася до това дали такава дупка в бюджета може да остане незабелязана от тогавашния финансов министър Владислав Горанов, ръководителят на Специализираната прокуратура съобщи, че това „ няма да го разясня в този момент, защото доказателства по делото не е редно да се изнасят посредством медиите “.

По думите й „ всичко е допустимо “ и да бъдат привлечени като обвинени хора, които са заемали висши държавни постове.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР