Васил Божков прехвърли акциите на Левски на премиера Бойко Борисов.

...
Васил Божков прехвърли акциите на Левски на премиера Бойко Борисов.
Коментари Харесай

Васил Божков прехвърли акциите на “Левски” на премиера Бойко Борисов

Васил Божков трансферира акциите на Левски на премиера Бойко Борисов. “След като Премиерът е изцяло осведомен с актуалната обстановка и неведнъж обществено се е разпореждал със собствеността на акциите – оставяме бъдещето на клуба в негови ръце ” – се споделя в писмо публикувано от “Нове холдинг ”.

В писмото, в което се показва, че джиросаните акции ще бъдат връчени публично на новия им притежател в 9:00 часа в Министерски съвет, се споделя още:

“След разискване на обстановката и разглеждане на опциите за оцеляване на ПФК „ Левски “, актуалният притежател на мажоритарния пакет акции господин Георги Попов и господин Васил Божков декларират следното:

“Клубът още веднъж е в извънредно тежко финансово положение, подбудено от умишленото и нелегално заличаване на фирмите, осигуряващи издръжката му.

Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на “Левски ”, който нееднократно е заявявал своята подготвеност да се „ погрижи “ за тима и да го избави при промяна на собствеността му – господин Бойко Борисов.

Г-н Борисов, поетите от Вас задължения да осигурите финансиране и дейностите Ви, довели до настоящето състояние, както и непрекъснатият напън от ръководения от Вас държавен уред върху клуба, оставят „ Левски “ без други действителни варианти.

Като някогашни мажоритарни акционери, не един път сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на „ Левски “. Докато отговорността за това беше наша и след вложените над 24 милиона лв. за една година, клубът се стабилизира и изправи на крайници. Дългове от над 32 млн. лева бяха поетапно погасявани и бе направена и изпълнявана дълготрайна тактика за превръщането му в сполучлив бизнес модел.

Благодарим на управлението на ПФК „ Левски “ за напъните и изключителния професионализъм през последната година.

Благодарим и на последователите на клуба, които направиха казус в историята на международния футбол с дейностите си за издържането на тима през последните месеци “.

От “Нове Холдинг ” изпратиха в писмо до медиите и всички документи за прехвърлянето на собствеността на клуба в последните няколко години, от които се схваща, че акциите на тима са били трансферирани поредно от Тодор Батков на Николай Иванов, по-късно Христо Йовов, Спас Русев и най-после Георги Попов, който е непосредствен съучастник на Божков. Сега Попов от своя страна трансферира акциите на Бойко Борисов.

В последните дни връзка с Васил Божков в Дубай поддържаше наставникът на баскетболния Левски Константин Папазов, като се предполагаше, че точно той ще получи акциите на клуба, а през вчерашния ден даже се организира среща на Папазов с проведените почитатели на отбора, с цел да се разиска бъдещето на клуба.

БГНЕС напомня, че хазартният предприемач Васил Божков пое ръководството на Левски при започване на предходната година, като на 13 февруари разгласи, че неговите компании ще се включат в нужното излекуване, ръководството, финансирането и дълготрайното развиване на клуба. Мажоритарният дял акции на тима бе публично трансфериран от предходния притежател Спас Русев на колегата на Божков – Георги Попов, по време на Общото заседание на Левски на 6 март. В Надзорния съвет на клуба влязоха Попов и други двама доближени на Божков – Александър Тумпаров и Михаил Тодоров.

По покана на Божков изпълнителен шеф на Левски още при започване на януари стана Павел Колев. Новото управление стартира работа по излекуване на финансовото състояние на “сините ”, като неотдавна Божков съобщи, че за първата си година на ръководство на клуба е вложил в него 25 милиона лв., до момента в който Колев изработваше нова тактика за бъдещето на Левски, съгласно която тимът да може да се самоиздържа до по-голяма степен.

В началото на годината лицензът за хазартния бизнес на Божков бе лишен след приемането на нов закон за хазарта, а по-късно на предприемача бяха повдигнати 11 обвинявания от Прокуратурата, като оттогава той се намира в Дубай, дружно с Георги Попов. Преди да замине за ОАЕ, Божков организира две срещи с почитателите на Левски, като след това ръководителят на НКП Левски Степан Хиндлиян разкри, че Божков е желал от тях да стачкуват в отбрана на неговия бизнес, само че те са отказали.

След този процес на обстановката Левски изпадна в тежка финансова рецесия, като в последните три месеца разчиташе напълно на финансова помощ от почитателите, с цел да оцелее, само че неотдавна цялото управление на клуба разгласи, че ще подаде оставка след края на изключителното състояние в България, защото тимът е на ръба на банкрута. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР